Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Míting P-T-S ozdobí jeden z najlepších atlétov súčasnosti

Už 54. ročník medzinárodného atletického mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft láka viacerými novinkami i hviezdou svetového formátu.

16.05.2019 10:07 , aktualizované: 14:13
Christian Taylor Foto: ,
Americký atlét Christian Taylor pózuje so zlatou medailou v trojskoku na OH v brazílskom Riu de Janeiro.
debata

Do šamorínskeho komplexu x-bionic® sphere zavíta v sobotu 15. júna okrem slovenskej špičky aj dvojnásobný olympijský víťaz v trojskoku Christian Taylor. Domáca jednotka Tomáš Veszelka tak bude mať čo robiť, aby sa Američanovi s osobným rekordom 18,21 metra čo najviac priblížil.

„Vyhral v Londýne aj Riu de Janeiro. Bude to pre Veszelku viac ako dôstojný súper. Jeho osobný rekord i post jedného z najlepších atlétov sveta môže pritiahnuť divákov,“ vravel na štvrtkovej tlačovej konferencii na pôde Slovenského atletického zväzu Korčok.

Video

Šéf organizačného výboru P-T-S Korčok verí, že rekord P-T-S, ktorý v trojskoku drží Rus Vladimir Inozemcev (17,90 m), môže byť v ohrození. Solídne obsadenie budú mať aj behy mužov na 1000 a 3000 metrov, ktoré ozdobia napríklad Keňan Nicholas Kipkoech – rekordér mítingu P-T-S na osemstovke či Getnet Wale z Etiópie.

„Je náročné tento míting finančne zastrešiť. Hviezdy má na starosti Alfonz Juck. A ako ho poznáme, ten by zruinoval aj Národnú banku Slovenska,“ zavtipkoval viceprezident SAZ i organizačného výboru Ladislav Ásványi. „Veríme, že nezostaneme v červených číslach. Hoci to nebude ľahké, chceme sa na poli európskej a svetovej atletiky prezentovať. Je to dobrá vizitka,“ doplnil.

Pétéeska bude mať prvý raz vo svojej šamorínskej ére štatút pretekov European Athletic Classics, čo pomáha v zisku bodov. Celodenný program odštartuje súťažami v rámci detskej P-T-S, národného programu a vyvrcholí 14 disciplínami hlavného programu. Predstaví sa v nich aj osemstovkárka Iveta Putalová a prekážkar Martin Kučera.

„Som rada, že sa tento míting vrátil. Slovenskí atléti môžu v dobrej konkurencii súťažiť so Špičkou na domácej pôde. Budem to mať doma veľmi ťažké. Aj v konkurencii Alexandry Bezekovej a Gabriely Gajanovej. Rada by som splnila limit na MS i keď je to naozaj veľmi dobrý čas,“ doplnila Putalová.

„Som rád, že som konečne prežil halu bez zranenia. Mám za sebou ťažké tréningy, ktoré vyvrcholili pretekmi v Nymburku. Bola to dobrá skúška. Teraz v sobotu pôjdem v prvom kole českej extraligy prvýkrát v sezóne štvorstovku cez prekážky,“ uzavrel Kučera.

Vstup na míting P-T-S je voľný, priamy prenos odvysiela RTVS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Putalová #Ján Volko #míting P-T-S #Christian Taylor