Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veszelka preháňal pánov trojskokanov. Aj s boľavým členkom

Zvládol boj so súpermi aj zdravotnými problémami. Tomáš Veszelka potvrdil, že lanské finále na majstrovstvách Európy v Berlíne nebolo dielom náhody.

04.03.2019 15:24
Tomáš Veszelka, p-t-s Foto: ,
Slovenský atlét Tomáš Veszelka.
debata

Talentovaný trojskokan je prísľubom slovenskej atletiky. Potvrdil to aj v nedeľu v Glasgowe. Na halovom šampionáte starého kontinentu sa opäť dostal do boja o medaily.

Vo vyrovnanej finálovej osmičke obsadil šiestu priečku výkonom 16,35 metra z druhej série. V piatkovej kvalifikácií dokonca zaletel na métu 16,78 m, čo je jeho nový osobný rekord.

„Som druhý rok v seniorskej kategórii a podarilo sa mi dostať do druhého finále na veľkom podujatí. Šieste miesto v hale a ôsme vonku je paráda. Napriek všetkému, čo som musel zvládnuť, je to neuveriteľný úspech,“ vravel Veszelka pre Slovenský atletický zväz.

Dvadsaťtriročný rodák z Lučenca odchádzal do dejiska HME so zraneným členkom. Jeho stav sa vo finále zhoršil. Natoľko, že Veszelka dokonca vynechal štvrtú sériu, aby boľavej nohe uľavil.

„Bojoval som zo všetkých síl, ale členok neskutočne bolel, dokonca aj pri chôdzi. Je menší zázrak, že som dnes odskákal celú súťaž. Navyše, mal som aj smolu, lebo po prvom pokuse mi úplne povolil tejp na členku. Potom sa bolesť stupňovala,“ vysvetlil Veszelka.

„Problém s členkom sa ťahá už dlhšie. Potrebovali sme si dať po treťom pokuse pauzu. Škoda, že aspoň jeden skok nevyšiel lepšie, mohlo to byť lepšie umiestnenie,“ doplnil kouč Radoslav Dubovský.

Má radosť, že jeho zverenec sa chopil šance a pravidelne naháňa skúsených súperov aj ich mladších nasledovníkov.

„Hovoril som o výmene generácií už v Berlíne. Je skvelé, že môžem súperiť s Evorom či Douglasom. Sú to páni trojskokani. Som rád, že som si s nimi mohol dvakrát zaskákať vo finále na vrcholnom podujatí. Teraz ich treba nahradiť,“ usmial sa Veszelka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Veszelka #halové ME v atletike