Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zrušiť kráľovskú atletickú disciplínu? Je to tápanie, tvrdí šéftréner zväzu

Po deblkanoe aj chodecká päťdesiatka. Zdá sa, že ďalšiu z najúspešnejších slovenských športových disciplín čaká zánik.

15.02.2019 12:48
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth na 50 km trati na ME v Berlíne.
debata

V atletických kruhoch jej hovoria kráľovská disciplína. Viac ako trojhodinová očista, počas ktorej si chodec prejde celou škálou emócií a stavov. A niekedy aj viackrát.

Jozef Pribilinec, Peter Korčok, Matej Tóth a aj mnohí ďalší ich kolegovia z reprezentácie by o tom vedeli hovoriť hodiny.

Zdá sa však, že čas na sentimentálne spomienky legendárnych slovenských chodcov na 50 kilometrov sa výrazne priblížil. Desiateho a jedenásteho marca sa na zasadnutí Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) bude rozhodovať o budúcnosti tejto disciplíny.

„Náš hlavný cieľ je zabezpečiť budúcnosť pre chôdzu aj po OH 2020 v Tokiu. Rozumiem, že zmeny nie sú jednoduché, ale rozhodne sú potrebné, aby prilákali ďalšiu generáciu atlétov,“ priblížil šéf chodeckej komisie IAAF Talian Maurizio Damilano.

Bývalý olympijský víťaz a majster sveta na 20 km navrhne so svojimi kolegami rade IAAF viacero zmien. Najvážnejšie sa týkajú skrátenia dĺžok oboch seniorských tratí u mužov aj žien z 20 na 10 a z 50 na 30 kilometrov.

Čo si o pripravovaných zmenách IAAF myslí bývalý chodec a dnes šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš? Pozrite si video.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Martin Pupiš #chôdza na 50 kilometrov