Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tóth sa chce pripraviť na MS 2019. Nevie, či bude ešte v tomto roku súťažiť

Olympijský víťaz, majster sveta a dvojnásobný vicemajster Európy v chôdzi na 50 km Matej Tóth zatiaľ nevie, či sa v aktuálnej letnej atletickej sezóne ešte predstaví niekde na súťaži.

25.08.2018 16:23
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth na 50 km trati na ME v Berlíne.
debata (2)

Do úvahy pripadajú len dva štarty – v nedeľu 2. septembra na 5000 m na dráhe vo finále slovenskej atletickej ligy v Dubnici nad Váhom a 29. septembra na 10 km na Banskobystrickom chodeckom mítingu pri pamätníku SNP.

"S trénerom Maťom Spišiakom sme sa zhovárali, čo so zvyškom sezóny, a prišla aj reč na päťtisícku v ligovom finále. Hoci sa mi trénuje dobre a nič ma neobmedzuje, na rýchle tempo sa zatiaľ necítim,“ priznal pre www.atletika.sk 35-ročný Matej Tóth.

"Či v Dubnici budem štartovať alebo nie, uvidím podľa toho, ako mi to pôjde na budúci týždeň. Absolvujem ešte nejaké rýchlejšie tréningové úseky a potom sa rozhodnem. Vyzerá to však zatiaľ tak, že finále ligy nestihnem. Ak sa budem cítiť dobre, 29. septembra možno absolvujem druhý ročník Banskobystrického chodeckého mítingu.“

Matej Tóth sa už rozhodol, že pokračuje ďalej v športovej kariére a začne sa na jeseň pripravovať na budúcoročné MS v katarskej Dauhe, ktoré sa uskutočnia v netradičnom jesennom termíne od 28. 9. do 6. 10. 2019.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth