Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Malý zázrak Sloveniek potvrdil, že sa tréner nezbláznil

Veľké prekvapenie dievčat so zapletenými vrkočmi a v ponožkách so slovenskou vlajkou.

12.08.2018 13:13
debata (7)

We made it to the FINAL !!!! . . #themoment#relay

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra Bezeková (@alexbezekova),

Žarty na adresu trénera

Postup ženskej štafety na 4×400 metrov do sobotňajšieho finále atletických majstrovstiev Európy v Berlíne bol neočakávaným zážitkom. Slovenky sa v piatkovom slabšom rozbehu dokázali prebiť na štvrtú priečku.

Hoci to na priamy postup medzi troch najlepších nestačilo, kvarteto Emma Zapletalová, Iveta Putalová, Daniela Ledecká a Alexandra Bezeková nakoniec vybuchlo od radosti.

Medzi najlepšiu osmičku sa dostalo vďaka času a stalo sa vôbec prvou slovenskou štafetou, ktorá na vrcholnom podujatí mala šancu zabojovať o medaily.

„Ako správny tréner som veril, aspoň v kútiku duše. Moji kolegovia si zo mňa robili žarty, vraj som sa zbláznil, ak si myslím, že baby postúpia do finále. Mýlili sa a som veľmi šťastný. Každá z dievčat predviedla skvelý výkon. Nevyšlo im to na slovenský rekord, tak snáď sa to podarí vo finále,“ zaželal si po úspešnom rozbehu kouč štafety Marcel Lopuchovský.

Tanec im nevyšiel

Jeho želanie sa nakoniec nesplnilo. Vo vyvrcholení predposledného dňa šampionátu obsadili Slovenky posledné 8. miesto, národný rekord im ušiel o viac ako pol sekundy. I tak však v slovenskom tábore zavládla spokojnosť.

„Účasť vo finále je super. Škoda, že baby prehrali boj o siedme miesto s Rumunkami. Mali na to a trochu ma to mrzí. Na druhej strane – málokto veril vo finále. Zabojovali a ja dúfam, že štvrťkársku štafetu budú rozvíjať aj naďalej,“ verí Lopuchovský.

„Každá z nás do toho dala maximum. Rekord nám asi nebol súdený. Podarí sa nám ho prekonať na najbližších pretekoch. Pri porovnaní s časmi ostatných krajín je naša účasť vo finále ME malým zázrakom,“ povedala jeho osobná zverenka Iveta Putalová.

Najskúsenejšia Slovenka preberala kolík na druhom úseku z rúk najmladšej členky úspešnej štafety Emmy Zapletalovej na siedmej priečke. Udržala ju až do odovzdávky najlepšej z piatkových rozbehov Daniele Ledeckej.

Hoci rodáčka z Levoče za predchádzajúcim výkonom o niečo zaostala, náskok pred rumunským kvartetom udržala. To sa už nepodarilo Bezekovej, ktorá uzavrela štartové pole.

„Cítila som sa ako v raji, 60-tisíc ľudí utvorila skvelú atmosféru. Som rada, že som v nej mohla bežať. Nemáme sa za čo hanbiť, ôsme miesto je super,“ povedala 18-ročná Zapletalová. „Bežalo sa mi trochu horšie ako v rozbehoch. V závere mi chýbali sily, trochu som vytuhla,“ priznala Ledecká.

Dvadsaťdvaročná zverenka Kataríny Adlerovej sebe i svojim reprezentačným kolegyniam navrhla rovnaký účes. Po upletení vrkočov prišla s ďalšou myšlienkou Bezeková.

„Povedala som babám, že by sme mohli niečo zatancovať na oficiálnom predstavení finalistiek. Vybrali sme si Backpack Kid – tanček, ktorý je mimoriadne populárny. Je to zábavne, obzvlášť keď sa nezladíte. Nám to nevyšlo, musíme to doladiť. Pred pretekmi i počas nich,“ usmiala sa Bezeková. „Veľmi som sa hanbila a bola som vystresovaná. Chceli sme si to však užiť,“ doplnila Putalová.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexandra Bezeková #Iveta Putalová #ME 2018 v atletike