Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko: Nebol to môj deň. Chýbala mi ľahkosť

Krútil hlavou. Pozeral do zeme. Opakoval, že nevie, čo sa stalo. Bol sklamaný. Nie div, finále majstrovstiev Európy v šprinte na 100 metrov nebolo ďaleko.

08.08.2018 15:02
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata

Vstupenka doň visela na méte 10,21 sekundy. Slovenský rekordér Ján Volko (21) ju prekonal neraz. V utorok večer sa mu to v druhom semifinále nepodarilo.

„Nepredviedol som to, čo som ukazoval počas sezóny,“ krčil ramenami pred slovenskými médiami rodák z Bratislavy. Časom 10,31 s obsadil trináste miesto. Včera nastúpil do semifinále na 200 metrov, ktoré sa skončilo po uzávierke tohto vydania.

Zdalo sa, ako by vám chýbala ľahkosť… Chýbala?

Je to možné. Musíme si to pozrieť a rozobrať s trénermi. Neviem, čo sa stalo. V sezóne mi ľahkosť nechýbala, vedel som ju pretaviť na postup.

Nezohrala úlohu aj tréma?

Nie. Nemal som čo stratiť. Mohol som len získať. Veľa som však toho nepredviedol. Nie som spokojný.

Možno bol problém v technike…

To si nemyslím, technicky som neurobil žiadnu chybu. Rýchlo som sa zdvihol po štarte. Pokúšal som sa to vystupňovať. Akoby som nevedel natiahnuť krok. Naozaj neviem…

Ako hodnotíte túto stovku?

Nebola vôbec dobrá, myslím si, že sa zaradí medzi tie horšie.

Pomýšľali ste na najlepšiu osmičku?

Mal som teoretickú šancu. Chcel som sa o ňu pobiť. Nepredviedol som však to, čo som zvládal počas sezóny. Keby som to ukázal, pri časoch, ktoré sa tu bežali, by to určite stačilo. Všetci beháme v teple o čosi pomalšie. Veľmi mi to nevyhovuje a nerobí dobre. Som radšej, keď behám v chladnejších podmienkach. Nemôžem sa však vyhovárať.

Ján Volko v semifinále beu na 100 metrov na ME... Foto: Reuters, MICHAEL DALDER
Ján Volko Ján Volko v semifinále beu na 100 metrov na ME 2018 v atletike.

Ako rýchlo hodíte tento beh za hlavu?

Určite si ho minimálne raz pozrieme. Kde sa stala chyba a čo som urobil zle. Rozhodne to nehodím za hlavu len tak. Nevykašlem sa na to. Veď z každej chyby sa treba poučiť. Môže mi to v budúcnosti pomôcť vyvarovať sa omylov, aj keď netuším, či som nejaké urobil.

Je to motivácia, aby ste na vašej silnejšej dvojstovkárskej trati ukázali, čo vo vás naozaj je?

Ťažko povedať, musím sa pozbierať. Neviem, či takáto stovka ma povzbudí. Musím sa na dvojstovku sústrediť a predviesť to najlepšie, čo vo mne je. Verím, že sa mi to podarí.

Je za týchto okolností lepšie, že ste nemuseli absolvovať rozbehy a mohli sa sústrediť už na semifinále, do ktorého vás nasadili?

Áno. Bolo úmorné teplo, ktoré človeka vysiluje. Všetci to však máme rovnaké, nechcem sa vyhovárať. Súperi sa na to pripravili lepšie ako ja. Môj tím urobil skvelú robotu, ale mne to nevyšlo. Asi som netrafil správny deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #ME 2018 v atletike