Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrašnová sa vracia po takmer roku. S boľavým kolenom

Pred takmer rokom so smutným výraznom na tvári oznámila neveselú, ale očakávanú správu. "Končím. V tejto sezóne už hádzať nebudem."

01.06.2018 21:58
Martina Hrašnová Foto: ,
Martina Hrašnová.
debata

Zdravie je len jedno. Keď ho nemáte, nechutí vám milovaný šport. Kladivárka Martina Hrašnová si však pred vlaňajšími atletickými majstrovstvami Slovenska v prvý deň letných prázdnin povedala, že to aj napriek bolesti ešte vyskúša. Operované ľavé koleno však bolo proti. Hoci hodila svoje vtedajšie sezónne maximum (67,86 metra), vyhlásila, že to bol jej posledný pokus v roku 2017.

"Vlaňajšie rozhodnutie ukončiť sezónu predčasne považujem za správne. Oddýchla som si psychicky aj fyzicky. Dala som sa ako-tak dokopy, čo je pre mňa veľmi dôležité. Ak by som štartovala na svetovom šampionáte 2017 v Londýne, určite by z toho nebolo finále. Bolo by to len ďalšie zbytočné sklamanie. Chuť do tréningu by som potom na začiatku prípravy hľadala oveľa ťažšie. Aký osoh budem mať z tohto rozhodnutia, uvidíme onedlho,“ zaspomínala si Hrašnová.

Tridsaťpäťročná dvojnásobná vicemajsterka Európy sa dnes po dlhej prestávke vráti do súťažného kolotoča na 2. kole slovenskej atletickej ligy. Na banskobystrických Štiavničkách by rada získala miestenku na augustové majstrovstvá Európy v Berlíne. Na nemeckú metropolu má skvelé spomienky – pred deviatimi rokmi tam získala na svetovom šampionáte bronzovú medailu.

„Pre mňa je kľúčové splniť limit 69 metrov, ktorý by ma dostal do Berlína. Vlani sa mi nepodarilo toľko hodiť, takže toto je prvá méta, ktorú chcem prekonať. Dúfam, že sa mi to podarí už v sobotu,“ zaželala si Hrašnová.

Martina Hrašnová. Foto: Pravda, Ivan Majerský, Ivan Majersky
míting P-T-S Martina Hrašnová.

Slovenská rekordérka výkonom 76,90 spred deviatich rokov po zraneniach márne hľadá stratenú formu. Prejavilo sa to aj na jej kalendári. Organizátori pretekov sa o ňu príliš nebijú. A tak ďalší štart ju čaká takmer o mesiac – 29. júna na 53. ročníku mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft.

V predošlých dvoch ročníkoch obnoveného mítingu v šamorínskom športovom komplexe x-bionic® sphere bolo ženské kladivo súčasťou hlavného programu. Jeho hviezdou bola svetová rekordér Anita Wlodarczyková z Poľska. Aj jej tohtoročná absencia spôsobila, že kladivárky budú posledný júnový piatok súťažiť v predprograme.

"To, že tentoraz nebudem mať silné zahraničné súperky, mi až tak neprekáža. Už aj na Slovensku mi vyrástli kvalitné konkurentky Nikola Lomnická a Veronika Kaňuchová. Verím, že podobne ako vlani na majstrovstvách Slovenska, aj v Šamoríne ponúkneme divákom pekný a napínavý súboj,“ vysvetlila Hrašnová.

Ako sa pretekárka Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica cíti a na čo si v Šamoríne trúfa?

„Na P–T–S by som chcela hodiť čo najviac. Pred ME to bude asi môj jediný väčší míting. V posledných dvoch týždňoch mi stúpa forma. Chýba mi ešte stabilita v technike, mám pomerne veľa neplatných hodov a necítim sa istá kvôli kolenu. Pri otočkách vo vrhačskom kruhu dostáva poriadne zabrať. Po záťaži dosť bolí, preto po každom náročnejšom tréningu potrebujem aspoň deň na regeneráciu. Moje koleno však určite nie je v takom stave, ako keby bolo celkom zdravé,“ uzavrela Hrašnová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hrašnová #míting P-T-S