Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hala Volkovi svedčí. Hoci v nej trpí

Nechce, aby ľahko prišiel o ťažko vybojované pozície. A tak tvrdo drie. Pred začiatkom lanského ročníka o ňom vedel len málokto. Krátko pred štartom tohtoročnej atletickej sezóny má šprintér Ján Volko patriť k lídrom Slovenska.

22.01.2018 17:06
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko v bratislavskej hale Elán.
debata

„Keď tu skončíme, musím utekať do školy a odovzdať projekt,“ pobavil médiá na pondelkovom brífingu. V bratislavskej hale Elán absolvoval kontrolné merania. S výbornými výsledkami.

„Laikovi by asi veľa nepovedali, ale pre mňa sú to ukazovatele formy,“ mädlí si ruky trénerka Naďa Bendová. „Ťažko povedať, či ju teraz mám,“ priznáva Volko.

Časy sa však oklamať nedajú. Dvadsaťdvaročný Bratislavčan vstúpil do halovej sezóny 2018 rekordne. Na ostravskom sústredení zabehol 300 metrov v čase slovenského rekordu – 33,93 sekundy. Čo to znamená?

„Asi nič,“ usmieva sa Volko. „Možno len toľko, že som na dobrej ceste. Verím, že sezóna bude úspešná.“

Naplno do nej vhupne vo štvrtok na mítingu Czech Indoor Gala v Ostrave. Premiérovo sa tento rok predstaví aj v prestížnom seriáli IAAF World Indoor Tour. Vo februári ho čakajú mítingy v Karlsruhe, Düsseldorfe a Torune.

„Rád by som podal dobré výkony a nestratil sa medzi silnou konkurenciou. Teším sa na to. Budem sa porovnávať s najlepšími. Snáď si nespravím hanbu,“ dúfa dobre naladený pretekár bratislavského klubu Hraj na tie nohy.

Vrcholom halovej sezóny budú marcové majstrovstvá sveta v Birminghame. Na marcové vrcholné halové podujatie má Volko krásne spomienky. Pred rokom v Belehrade získal striebro na ME na 60 metrov.

Ján Volko v príprave na halové MS Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Sprava trénerka Naďa Bendová, atléti Ján Volko...

„V Birminghame bude úplne iná konkurencia ako vlani. Osobným cieľom je postúpiť z rozbehu,“ vysvetľuje.

Volkovi aj v predošlej sezóne priniesla hala okrem slávnych momentov aj bolestivé. Musel sa popasovať s drobným zranením členka. Ten ho trápi aj teraz.

„Príprava prebehla pomerne hladko. Teraz sa však znovu začali ozývať drobné problémy, nakoľko sme sa vrátili do haly, čo pre šprintéra nie je dobré. Ostré a klopené zákruty vo veľkej rýchlosti dávajú kĺbom zabrať. Veľmi trpia. Mám halu rád kvôli atmosfére pretekov. Príprava v nej je však veľmi náročná,“ konštatuje najrýchlejší Slovák.

S čím bude na konci sezóny spokojný?

„Mojím najväčším cieľom v tejto sezóne je dostať sa do finále ME v Berlíne na 200 metrov. Myslím si však, že to už nebude o vysnívaných časoch. Moje osobáky sú na takej hranici, že sám netuším, či ich ešte niekedy zlepším,“ uzatvára Volko.

Sprava trénerka Naďa Bendová, atléti Ján Volko... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Naďa Bendová, atléti Ján Volko, Iveta Putalová, Marcel Lopuchovský Sprava trénerka Naďa Bendová, atléti Ján Volko a Iveta Putalová a tréner Marcel Lopuchovský.
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #halové MS 2018