Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

WADA chce riadny proces s Armstrongom

Šéf Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) John Fahey vyhlásil, že rozhodnutie amerického cyklistu Lancea Armstronga nebojovať ďalej voči obvineniam z užívania nedovolených prostriedkov vníma ako priznanie viny zo strany sedemnásobného víťaza Tour de France.

24.08.2012 11:29
John Fahey Foto: ,
Šéf WADA John Fahey.
debata

Fahey je nespokojný, že Armstrong nebude čeliť priamemu rozhodnutiu súdu. „Rád by som videl formálne obvinenie a rozsudok na základe vyšetrovania. Všelijaké narážky, klebety a nepotvrdené informácie vnášajú do tohto prípadu neistotu. Celý svet túži poznať pravdu, a to na základe faktov a uzavretého vyšetrovania pred tribunálom,“ uviedol Fahey.

„Ochota vzdať sa bez ďalšieho boja je v podstate priznaním viny. Nevidím inú interpretáciu tejto skutočnosti,“ dodal Austrálčan.

Fenomenálnemu americkému cyklistovi Lanceovi Armstrongovi odoberú všetkých sedem celkových triumfov, ktoré získal na najprestížnejších pretekoch na svete Tour de France. Oznámila to Americká antidopingová agentúra (USADA), potom ako 40-ročný Texasan odmietol ďalej bojovať proti nedokázaným obvineniam z užívania dopingu.

debata chyba