Miro Konôpka ukončil sezónu 2009

Miro Konôpka počas roku 2009 v konečnom zúčtovaní získal tri tituly zo štyroch možných, takže v hodnotení prevláda spokojnosť.

13.12.2009 10:06
Miro Konôpka - Nurburgring Foto:
Miro absolvoval 24-hodinovku aj v Nürburgringu.
debata

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava sa okrem pretekov v medzinárodných seriáloch sústredili aj na slovenský šampionát. Cenný úspech v podobe obhajoby prvenstva z vlaňajška sa Mirovi Konôpkovi podaril dosiahnuť v pretekoch FIA Zóny Strednej Európy (FIA CEZ Trophy). Z deviatich pretekov kalendára vyhral prvé štyri a v závere sezóny udržal za sebou dvoch rýchlych Poliakov Stanca a Lukasa.

Saleen S7-R Mira Konôpku tento rok podržal. Foto: Mark Tolnai
Saleen S7-R Saleen S7-R Mira Konôpku tento rok podržal.

V domácich Majstrovstvách Slovenska pretekov automobilov na okruhu (PAO) dominoval s vozidlom Saleen S7 najmä v kategórii šprintov. Z celkovo ôsmich štartov vyhral päť a s spolu s dvoma druhými miestami získal spolu 130 bodov. Druhý v poradí v Divízii 4 nad 2 litre Peter Kiaba nezískal ani polovicu tohto počtu…

Vytrvalostný šampionát v triede D4 +2000cm3 mal len 5 pretekov, keďže trojhodinovku v chorvátskom Grobniku zrušili pre nízky počet štartujúcich. Titul majstra sa napriek tomu udeľoval, no obhajoba Miro Konôpkovi ušla o pár bodov. Spolu so svojim jazdeckým kolegom z Porsche 997 GT3 RSR Andrejom Studeničom sa delia o 3. miesto v celkovom poradí.

Na tratiach tím ARC Bratislava reprezentovalo... Foto: ARC
Porsche 997 GT3 RSR Na tratiach tím ARC Bratislava reprezentovalo aj Porsche 911.

ARC Bratislava sa v roku 2009 ako vôbec prvý slovenský tím objavil na štartovej listine prestížnych vytrvalostných pretekov Le Mans Series. 24-hodinovka v Dubaji na začiatku roka bola skvelým predstavením, keď Porsche ARC Bratislava 9 hodín viedlo nabité štartové pole a napokon skončilo na výbornej 4. priečke v celkovom poradí a na 3. mieste v triede A8. Okrem toho Miro Konôpka reprezentoval Slovensko na mnohých podujatiach po celom svete: nechýbal ani na 24-hodinovke na Nürburgringu (výborné 14. miesto), 12-hodinovke MME na okruhu Sepang v Malajzii, nevynechal tradičné preteky FIA GT Championship v Brne a na záver roka cestoval aj na 25-hodinové preteky Thunderhill v USA.

debata chyba
Články podľa značiek