Audi Q7 sa odhaľuje

Bratranec VW Touareg a Porsche Cayenne - Audi Q7, už niekoľko mesiacov napína motoristickú verejnosť. Pomaly sa uvoľňujúci marketingový kohútik odkvapol minulý týždeň ďalšie foto.

06.07.2005 00:42
debata

Fotografie síce majú charakter „tajomných“, ale z exteriéru nového SUV ukazujú už naozaj veľa. Koncept Pikes Peak pred dvoma rokmi načrtol hrubé črty Q7 a ako vidíme, menili sa hlavne detaily. Úplne neznámym zostáva interiér audiny, tu sa však žiadne extravagantnejšie kreácie neočakávajú.

Prebehnime si teda aspoň základné informácie, ktoré sú zatiaľ k dispozícii. Označenie Q7 má pôvod v termíne Quattro a číslo sedem zapadá do hierarchie súčasných modelov (… A6, Q7, A8). Systém pohonu všetkých štyroch kolies Quattro a stredový diferenciál Torsen je už dlho známou súčasťou Q7-ky, ako aj použitie pneumatického podvozku Adaptative Air Suspension s možnosťou manuálneho nastavenia svetlej výšky. Zozačiatku  by mali Q7 poháňať motory 4.2 FSI a 3.0 TDI. Oba budú spojené so šesťstupňovým Tiptronicom. Vo výbave by sa mal objaviť program ESP obohatený o funkciu kontroly stability prívesu a inteligentný tempomat Adaptative Cruise Control, strážiaci vzdialenosť vozidla pred ním.

Premiéra Audi Q7 obohatí program tohtoročného autosalónu vo Frankfurte. Zahájenie predaja je naplánované na prvý polrok 2006.

debata chyba
Články podľa značiek