Vlajková loď Hyundai nesie názov Genesis

Vstup do luxusnej sféry by mal zabezpečiť kórejskému výrobcovi model Genesis. Pokračovaním predstavenia počas veľkolepej show v Seoule bola svetová premiéra na detroitskom autosalóne. Hyundai Genesis sa chystá ponúknuť plnohodnotnú alternatívu k tradičným európskym luxusným automobilom..

18.01.2008 12:36
Hyundai Genesis otvára novú éru Foto:
Dizajn auta je jednoznačne inšpirovaný konkurenčnými luxusnými značkami.
debata

Na predstavení vlajkovej lode sa nešetrilo superlatívmi, v plánoch automobilky celkom smelo figuruje aj ohrozenie pozície tradičných európskych luxusných automobilov. Aj preto na karosérii nájdeme prakticky všetky dizajnérske prvky, používané automobilkami Mercedes. BMW, či Lexus.

Vývojársky tím si vzal za vzor v prípade projektu Genesis vozidlá, ako je Mercedes triedy E, BMW 5 a Lexus GS. Dokazuje to aj pohon zadných kolies, ktorý je v triede luxusných automobilov samozrejmosťou. Štýlové prvky ako chrómovaná maska chladiča, či zadné skupinové svetlá, negatívnmy sklon zadných okien a dvojica koncovie výfuku nezaprú inšpiráciu konkurenčnými modelmi.

Nové technologické postupy

Časti karosérie sa jednoducho nezvárajú, ale používa sa technika adhézneho zlepovania a zváranie. Duálne proces pomáha zvýšiť torznú tuhosť karosérie. Podľa údajov výrobcu dokonca o 12 až 14 percent vyššiu ako BMW 5 či Mercedes-Benz E.

Šesťvalce pod kapotou

Hyundai Genesis ponúka na výber dvojicu motorov: 3,3-litrový motor V6 s maximálnym výkonom 193 kW (262k) a Silnejšiu alternatívu predstavuje verzia 3,8-litrový motor V6 s maximálnym výkonom 213 kW (290 k). Vrcholom ponuky bude neskoršie predstavený nový 4,6-litrový osemvalce s označením Tao. Oba šesťalce sa už teraz môžu chváliť certifikáciou ULEV (Ultra Low mission Vehicle), čiže auta s ultra nízkymi emisiami. Motory sa budú kombinovať so šesťstupňovou automatickou prevodovkou Aisin Shiftronic s možnosťou manuálneho radenia.

Bezpečnosť cestujúcich bude strážiť až osem airbagov, elektronické opierky hlavy. Prvky aktívnej bezpečnosti reprezentuje stabilizačný systém ESC, aktívny tempomat s reguláciou odstupu od pred vami idúceho vozidla. Samozrejmosťou jej systém parkovacích snímačov doplnený parkovacími kamerami.

Komfort a luxus

Pohodlnej jazde prispievajú aj tlmičen s nastaviteľnou charakteristikou tlmenia aj viacprvkové zavesenie prednej aj zadnej nápravy. Xenónovú techniku nahradia aktívne svetlomety s vysokou intenzitou svietenia HID. Vodič bude mať okrem všetkých výdobytkov techniky k dispozícii aj pevný disk s kapacitou 30 GB, navigačný systém s CD/DVD/MP3 s možnosťou pripojenie prehrávača iPod. Samozrejmosťou je protokol Bluetooth, audiosystém Lexicon so 17 reproduktormi a hudobným výkonom 528 Wattov. Vodičov poteší aj bezkľúčové štartovanie, či vstuopenka Hyundai Purple klub, ktorý má poskytovať exkluzívnu starostlivosť o zákazníka.

 
debata chyba
Články podľa značiek