Suzuki Kizashi sa bude vyrábať

Označenie Kizashi 3 jasne naznačuje ambície Suzuku vstúpiť do strednej triedy. Po frankfurtskej štúdii Kizashi a tokijskom pokračovaní Kiazshi 2 sa tretie, predsériové dejstvo odohrá na autosalóne v New Yorku.

24.03.2008 18:05
Suzuki Kizashi 3 Foto:
Dynamický sedan má namierené do strednej triedy.
debata

Výrobca konkretizoval aj rok príchodu nového modelu strednej triedy do showroomov. V Severnej Amerike sa Kizashi začne predávať začiatkom roku 2010. Dizajn štúdie je už oveľa menej radikálny a nesie črty športového sedanu. Prisvojil si aj dnes takú modernú LED diódovú optiku denných svetiel a maska chladiča jednoducho nezaprie inšpiráciu modelmi Audi.

Bočná línia je mimoriadne dynamická, Suzuki sa zrejme chystá konkurovať prémiovým automobilkám ako Audi a BMW. Samozrejme, iba po vzhľadovej stránke. Športový sexepíl štúdie však rozhodne nemožno uprieť. Dynamicky pôsobí aj zadná časť automobilu s integrovanými koncovkami výfuku do nárazníkov. Atraktivitu koncepcie ideálne dopĺňajú aj 21-palcové disky kolies inšpirované modelom „M5“.

Štvordverový sedan je dlhý 4650 mm, široký 1900 mm a vysoký iba 1450 mm. Rázvor osí náprav predstavuje 2800 mm. Pohon štúdie má na starosti benzínový šesťvalec do V s objemom 3564 cm3. Maximálny výkon predstavuje rovných 221 kW (300 k) a prenáša sa na všetky štyri kolesá prostredníctvom automatickej prevodovky.

debata chyba
Články podľa značiek