Autosalón Brno 2009 sa blíži

Tento rok otvorí tradičný brniansky autosalón svoje brány od 6. do 11. júna. V jeho areáli vás okrem klasických sériových áut čaká aj prekvapivé množstvo malosériových výrobcov.

29.05.2009 22:08
Autosalon Brno 2009 Foto:
Autosalon Brno 2009
debata

Prebiehajúca kríza sa samozrejme dotkla aj počtu vystavovateľov na Autosalóne Brno 2009, napriek tomu sa však zúčastnia takmer všetci kľúčoví hráči na automobilovom trhu. Okrem noviniek v oblasti klasických automobilov nebudú chýbať ani malosérioví výrobcovia. Priaznivci štyroch kolies si tak budú môcť napriek kríze siahnuť na Artegu GT, Aston Martin DB9 a V8 Vantage, automobily spoločnosti Bitter (úpravca veľkých sedanov koncernu GM), Gumpert Apollo, Innotech Corvette, Kaipan 15, novinky horkokrvného Lamborghini, Pagani Zondu, Radical SR3RS, Spyker C8 či Wiesmann MF5.

Verejnosť si môže expozície pozrieť od soboty... Foto: BVV
Autosalon Brno 2009 Verejnosť si môže expozície pozrieť od soboty 6. júna.

Domáca automobilka Škoda sa predvedie vo veľkom štýle, pričom jej obrovskej expozícii budú dominovať omladené Octavie RS a Scout a najväčšia hviezda salónu, Škoda Yeti. Novinky nebudú chýbať ani v expozíciách ostatných vystavovateľov.

Autosalon Night 2009

Organizátori autosalónu sa rozhodli pre netradičný spôsob otvorenia výstavy pre širokú verejnosť. Kým piatok 5. júna 2009 je od rána vyhradený len novinárom a odborníkom, podvečer (od 18.00 hod.) sa jeho brány otvoria aj pre širokú verejnosť. Pripravená je nielen veľkolepá show pri príležitosti Autosalónu Brno 2009, ale aj slávnostné uvedenie prevádzky nového pavilónu P.

Sprievodným programom budú opäť aj obľúbené... Foto: BVV
Autosalon Brno 2009 Sprievodným programom budú opäť aj obľúbené nárazové testy.

Ako každý ročník, ani teraz nebude chýbať sprievodný program zameraný na laickú aj odbornú verejnosť. Všetky užitočné informácie a presný zoznam vystavovateľov nájdete na www.autosalon.cz.

debata chyba
Články podľa značiek