Holandania dostanú Abarth 500 Competizione

Talianska automobilka Abarth si chce pripomenúť prvé výročie vstupu na holandský trh. Urobí tak špeciálnou limitovanou edíciou modelu 500, ktorý ponesie označenie Competizione. Vznikne iba 10 kusov tohto modelu a dostupné budú iba v Holandsku.

13.07.2009 16:20
Abarth 500 Competizione Foto:
Z Abarthu 500 Competizione vznikne iba 10 kusov.
debata

Aj keď limitovaná edícia nesie odhodlané označenie Competizione, nemáme žiadne informácie o tom, že by jej originálnosť spočívala aj v nejakých technických odlišnostiach. Pod kapotou sa teda dá očakávať klasický benzínový štvorvalec s objemom 1,4 litra, ktorý aj vďaka prepĺňaniu turbodúchadlom dosahuje výkon 99 kW (135 k).

Abarth 500 Competizione Foto: Abarth
Abarth 500 Competizione Abarth 500 Competizione

Abarth 500 Competizione zvonku rozpoznáte podľa bieleho laku karosérie, pričom strecha a nálepky s nápisom Abarth po bokoch sú čierne. Rovnakej farby sú originálne 17-palcové disky kolies, spoza ktorých „svietia“ červené brzdové strmene. Kolesá sú obuté do pneumatík Pirelli P-Zero Nero.

Abarth 500 Competizione Foto: Abarth
Abarth 500 Competizione Abarth 500 Competizione

Interiér je veľmi slušne vybavený. Nechýba ani navigácia, automatická klimatizácia či lepší audiosystém. Unikátne sú však športové sedadlá čalúnené čiernou kožou a bielym prešívaním. Okrem loga značky Abarth je na nich totiž nápis Competizione a talianska trikolóra.

debata chyba
Články podľa značiek