Aston Martin pochybuje o Lagonde

Aston Martin sa pravdepodobne ešte stále nerozhodol, či oživí značku Lagonda. Preto zverejnil ďalšie fotografie crossoveru, aby znovu otestoval reakcie verejnosti.

10.12.2009 12:42
Aston Martin Lagonda Foto:
Aston Martin Lagonda
debata

Predstavenie Lagondy Crossover na autosalóne v Ženeve sprevádzali rozpačité reakcie. Všetci by radi videli znovuzrodenie legendárnej britskej značky, ale dizajnom a koncepciou štúdie bola verejnosť mierne škovaná.

Hrb" v zadnej časti je odkazom na... Foto: Aston Martin
Aston Martin Lagonda Hrb" v zadnej časti je odkazom na dizajn tridsiatych rokov.

Lagonda stavala luxusné limuzíny a nikto nečkal, že pre comeback si zvolí crossover zvláštnych tvarov. Tento krok je však logický, keďže Aston Martin svoj sedan už má (Rapide) a v dôležitom segmente crossoverov/SUV nemá svojho zástupcu.

Koncept Lagonda roluje na 22-palcových diskoch. Foto: Aston Martin
Aston Martin Lagonda Koncept Lagonda roluje na 22-palcových diskoch.

Aston Martin Lagonda bola postavená na podvozku s pohodnom 4×4 triedy GL od Mercedes-Benz. Pod kapotou sa nachádza motor V12 z vlastných zdrojov. V dizajne Lagondy nájdeme mnoho odkazov na zlaté časy dvadsiatych a tridsiatych rokov, napríklad tvary karosérie od C-stĺpika dozadu a „vyčačkané“ sedadlá golierikmi a vankúšikmi.

Podľa výrobcu by však takýto extravagantný dizajn mohol sláviť úspech najmä na arabských trhoch, v Rusku, Ázii a Južnej Amerike. Aston Martin si to chce pre istotu ešte overiť.

debata chyba
Články podľa značiek