Chevrolet Aveo RS bude hviezdou Detroitu

Chevrolet oznámil, že na medzinárodnom autosalóne v Detroite predstaví koncept Aveo RS, ktorý ukazuje takmer sériovú podobu nového Avea.

08.01.2010 17:51 , aktualizované: 09.01.2010 06:21
Chevrolet Aveo RS Foto:
Chevrolet Aveo RS
debata

S novým Aveom chce výrobca zaútočiť na emócie mladšej generácie. Nástupca súčasnej generácie (ktorá bola vyvinutá ešte v réžii Daewoo) bude dlhší, širší a celkovo ponúkne lepšie vlastnosti. Jeho dizajn sa prispôsobil línii, ktorú vytýčil väčší Cruze a menší Spark.

Aveo RS bude na autosalóne pútať pozornosť nielen svojím lakom Bocaray Blue, ale aj provokatívnym postojom. Keďže ide o koncept v štýle hot-hatch, Aveo RS stojí na päťlúčových 19-palcových diskoch, spod ktorých drzo vykukujú brzdové strmene zladené s lakom karosérie. Najvýraznejšou črtou „tváre“ avea sú štyri jasné oči. Vhodne ich dopĺňa dvojdielna maska chladiča s dvoma otvormi na prívod vzduchu po stranách.

Športový nádych mu nemožno uprieť. Foto: Chevrolet
Chevrolet Aveo RS Športový nádych mu nemožno uprieť.

Pri pohľade zboku sa Aveo RS tvári ako trojdverové. V skutočnosti je päťdverové a zadné kľučky maskuje tradičným trikom – sú skryté v ráme okna. Vzadu sa opakuje motív štyroch očí. V spodnej časti nárazníka je centrálne umiestnená zdvojená koncovka výfuku.

Prístrojový panel nezaprie inšpiráciu vo svete motocyklov. Vznikol fúziou klasického analógového otáčkomera a displeja, ktorý zrdužuje viacero ukazovateľov. Interiéru kraľuje čierna koža s modrými stehmi a hliníkové prvky.

Interiér dôstojne sekunduje lákavému zovňajšku. Foto: Chevrolet
Chevrolet Aveo RS Interiér dôstojne sekunduje lákavému zovňajšku.

Pod kapotou Avea RS sa nachádza motor Ecotec s objemom 1,4 litra, ktorý s pomocou turbodúchadla dosahuje výkon 103 kW (140 k). O prenos sily sa stará 6-stupňová manuálna prevodovka, ktorá je zárukou výbornej dynamiky a zároveň dobrej hosporárnosti vozidla.

Nový Chevrolet Aveo zavíta na európsky trh v roku 2011.

debata chyba
Články podľa značiek