Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslím si: Klenotu kút nepristane

DANIEL ŠARGA: Ak by sa tento príbeh neodohral na Slovensku, asi by sme mu ťažko uverili. Čo by dala iná krajina za to, keby mala zjazdárku svetovej úrovne, ktorá konkuruje absolútnej špičke? Zrejme by jej utvorila také podmienky, aby jej ani len na um nezišlo zmeniť kombinézu a reprezentovať iný štát. Ale na Slovensku je to inak. V tejto krajine vedie lyžiarska asociácia so svojím najlesklejším klenotom zákopovú vojnu.

30.03.2012 08:00
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Zuzulová.
debata (11)

Lyžovanie je – podobne ako väčšina iných športov – finančne podvyživené. A keď sa mu naskytne šanca prezentovať sa Zuzulovou ako životaschopným reklamným produktom, nielenže ju nevyužije, ale úspešnú slalomárku ešte zaženie do kúta.

Spor medzi Zuzulovcami a lyžiarskou asociáciou však nie je zďaleka len o peniazoch. Ide o osobné nezhody medzi ľuďmi, neschopnosť vecne komunikovať či konkrétne sa dohodnúť na znení zmluvy. A tam, kde zlyháva normálna komunikácia, nastupuje slalom právnických kľučiek medzi paragrafmi.

Je absurdné čo i len pomyslieť na to, že by Slovenská lyžiarska asociácia skutočne potrestala najúspešnejšiu pretekárku pre malichernosti mesačným dištancom. Zuzulovej by ušla takmer celá druhá polovica sezóny. Neobsadila by dve druhé a jedno tretie miesto vo Svetovom pohári. Žiadny úspech, žiadna reklama.

Zuzulovej výsledky sú vzhľadom na podmienky, aké má v porovnaní so súperkami z lyžiarskych veľmocí – obdivuhodné. Veronika tvrdí, že nechce odísť zo Slovenska, aj keď si o mesiac vezme za manžela Francúza. A skromne dodáva, že má pred sebou možno dva najlepšie roky kariéry.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba