Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jazdkyňa zašla priďaleko. Mladá Ruska počas súťaže zbila svojho koňa, trest môže ukončiť jej kariéru

Tentokrát neujde tvrdému trestu. Ruská jazdecká federácia (RFE) rozhodla o pozastavení činnosti 23-ročnej Ksenie Kostygovovej na dva roky za jej správanie počas súťaže v ruskom Jaroslavli. Športovkyňa týrala koňa, ktorého už niekoľkokrát zbila a prekročila všetky medze.

06.04.2024 15:02
jazda na koni, stajňa Foto:
Ruska mala so svojou agresivitou problémy už v minulosti.
debata (1)

Ako informovala ruská tlačová agentúra TASS, pre hrubé zaobchádzanie so zvieraťom bola potrestaná už v minulosti. Zákaz účasti platí na všetky jazdecké podujatia v Rusku.

Ako vidieť na videozáberoch z podujatia, Kostygovová si frustráciu vybila na svojom koňovi. Niekoľkokrát Lorda Kelvina udrela, čo vyvolalo rozruch medzi divákmi.

"Federácia diskvalifikovala Kostygovovú na dva roky pre kruté správanie ku zvieratám. To, čo sme dovolili športovcovi počas turnaja aj mimo neho, je úplne neprijateľné.

Za takéto konanie budeme naďalej trestať nedbalých športovcov a majiteľov koní; v našom športe je blaho zvieraťa na prvom mieste," uviedol šéf ruského národného tímu Vladimir Beletský.

„Sám som si pozrel video zo súťaže. Tento postoj ku zvieraťu nemožno nijako ospravedlniť. Športovci sú emotívni ľudia, ale dôležitá je schopnosť ovládať sa,“ dodal šéf ruskej výpravy.

Ruská jazdkyňa, ktorá reprezentuje región Jaroslavľ, mala pre svoj prístup ku koňom problémy už v minulosti. Dvojročná absencia na akýchkoľvek podujatiach v Rusku pre ňu môže znamenať koniec kariéry.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kôň #týranie zvierat #dištanc #jazdkyňa #Ksenia Kostygova