Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď prídem domov, detičky už budú spať. Veľmi sa teším na ráno

Unavená po dlhej ceste cez pol sveta, ale i tak rozdávala úsmevy na všetky strany. Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa v piatok podvečer vrátila z Kórejskej republiky, kde na ZOH v Pjongčangu získala tri olympijské medaily.

23.02.2018 22:16
debata (13)
Anastasia Kuzminová po príchode na Slovensko. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Kuzminová Anastasia Kuzminová po príchode na Slovensko.

Už na letisku vo Schwechate ju čakali skupiny vyvolených fanúšikov, ktorí vedeli o jej prílete, členov jej klubu Dukla Banská Bystrica i zástupcov médií.

Po príchode do Bratislavy sa postavila pred ekipu novinárov. Zmorená po 27-hodinovej ceste, ale ako príkladná profesionálka sa podelila o svoje dojmy z úspešnej olympiády.

„Som veľmi rada, že táto sezóna je najmä čo sa týka bežeckých výkonov moja životná a že to celé vyvrcholilo práve na olympiáde. Každá jedna súťaž v Pjongčangu bola výnimočná. Počas nabitého programu jeden-dva dni oddychu neboli vždy postačujúce. Dôležité je vtedy počúvať svoje telo,“ vravela Kuzminová, ktorá na ZOH vybojovala tretí olympijský titul v kariére a pridala aj dve strieborné medaily.

Napriek ďalšiemu veľkému úspechu nestratila nič zo svojej skromnosti a typickej ľudskosti.

„Až takýto veľký záujem o seba som nečakala. Potešili ma kolegovia z Dukly už na letisku, teší má záujem vás, novinárov. Máme za sebou skutočne dlhú cestu, organizmus neoklamete. Určite počujete na mojom hlase, že som unavená. Ale zároveň aj šťastná, že už sme doma. Ešte nás čaká cesta domov do Banskej Bystrice. Keď prídem domov, detičky už budú spať, takže sa veľmi teším na ráno,“ pokračovala matka Jeliseja a Olivie.

V aktuálnom poradí Svetového pohára jej patrí druhé miesto s neveľkou stratou na Fínku Kaisu Mäkäräinenovú. Šanca na zisk veľkého krištálového glóbusu je tak značná. Kuzminovú ženie vpred aj extra motivácia: finále SP sa uskutoční v jej rodisku v ruskom stredisku Ťumeň.

„Sezóna ešte nekončí. Teším sa na privítanie s fanúšikmi v Banskej Bystrici, ktoré sa plánuje. Ale všetko bude veľmi krátke, lebo ma čaká príprava na záver sezóny. Chcem sa čo najlepšie pripraviť. Počas celej olympiády som bola jedničkou na trati a chcem to potvrdiť aj v zostávajúcich pretekoch,“ naznačila ambície.

Návrat Anastasie Kuzminovej na Slovensko Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Anastasia Kuzminová aj napriek dlhej ceste...

Hoci na olympiáde vyjadrila túžbu pokračovať v kariére a pridať do zbierky úspechov aj titul majsterky sveta, ktorý jej zatiaľ chýba, v Bratislave už bola rezervovanejšia. Potiahne to ešte ďalší rok? „Teraz nie je správny čas na túto otázku,“ reagovala stroho.

Na rozdiel od iných vidí budúcnosť ženského biatlonu na Slovensku v pozitívnom svetle. „Chcela by som pochváliť dievčatá, s ktorými sme urobili veľmi pekný výsledok v štafete. Som veľmi rada, že keď bude končiť s kariérou, mám komu odovzdať štafetu,“ dodala.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018