Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krasokorčuliarku zradili šaty. Po nočnej more má stále šancu na zlato

Francúzku krasokorčuliarku Gabriellu Papadikosovú, ktorá je spolu so svojím partnerom Guillaumom Cizeronom medailovým favoritom, potrápil v krátkom programe kostým.

19.02.2018 12:20
Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron Foto: ,
Gabriella Papadakisová s Guillaumem Cizeronem počas krátkeho tanca.
debata (3)

Už po približne 20 sekundách piesne od Eda Sheerana sa jej rozopla jeho horná časť a len vďaka tenkým ramienkam na chrbte sa jej šaty neposunuli nižšie.

V mixzóne sa na jej tvári objavili slzy. „Prihodila sa mi moja najhoršia nočná mora. Stalo sa mi to prvýkrát – a to priamo na olympiáde. Bolo to náročné. Modlila som sa, nič iné mi nezostávalo,“ povedala a dodala:

„Na chvíľu som myslela aj na to, že program zastavím, ale diváci boli úžasní, takže som pokračovala. Urobila som všetko pre to, aby som udržala koncentráciu a do konca sa mi nestalo už nič iné.“

Pokračoval Cizeron: „Napriek problému s kostýmom sme predviedli skvelú jazdu. Je to niečo, na čo sa v hlave nemôžete pripraviť na začiatku programu. Nie sme extrémne sklamaní, ale bez tohto problému sme mohli zajazdiť lepšie.“

Prvú časť cesty za vysneným druhým olympijským zlatom najlepšie zvládli Kanaďania Tessa Virtueová a Scott Moir. Francúzi narozdiel od vlaňajších majstrovstiev sveta, keď v krátkom tanci práve na vedúcu dvojicu nabrali stratu 5,54 boda, však tentokrát zostali v hre o zlato. Pred voľným tancom majú manko 1,74 boda.

„Dva body sa dajú skresať. Keď zajazdíme svoje maximum, máme šancu vyhrať,“ uviedol Cizeron. Papadikosová doplnila, že šaty už niekoľkokrát skontroluje, aby sa nepríjemná situácia nezopakovala.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Gabriella Papadikosová #Guillaume Cizeron