Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatana dobehol konflikt s Chárom. Prišiel o Soči

Hrali v slovenských dresoch na zimnej olympiáde skutočne najlepší hokejisti? Nie. Mariána Gáboríka, Dominika Graňáka a Michala Sersena vyradilo zranenie. Ľubomír Višňovský sa na štart v Soči necítil. Peter Podhradský či Ladislav Nagy sa odpísali z nominácie dávnejšie neúčasťou na prípravných turnajoch. A Miroslav Šatan na turnaji nehral pre neurovnaný konflikt so Zdenom Chárom!

20.02.2014 12:52 , aktualizované: 19:36
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (117)

Dva dni po osemfinálovej prehre s Českom predstúpil pred novinárov v Soči generálny manažér tímu Otto Sýkora s trénerom Vladimírom Vůjtekom a začali vysvetľovať. Prečo nevzali na olympiádu skúseného útočníka Šatana, ako ich zaskočil obranca Višňovský a prečo do poslednej chvíle dúfali, že príde Gáborík, ktorý sa zotavoval po zlomenine kľúčnej kosti.

"To, ako sme na turnaji dopadli, je pre nás sklamaním. Počítali sme s lepším výsledkom,“ uviedol Sýkora. Slováci v Soči prehrali všetky štyri zápasy – s USA, Slovinskom, Ruskom (po nájazdoch), aj Českom.

Veterán Šatan sa neobjavil v pôvodnej nominácii 7. januára. Dovtedy odohral za Slovan deväť zápasov, strelil dva góly. "Vtedy nemal adekvátnu športovú výkonnosť,“ uviedol Sýkora. Šatan sa postupne rozohral, v KHL dával dôležité góly. A v nominácii mohol nahradiť zraneného Gáboríka.

Lenže Sýkora s Vůjtekom sa podľa vlastných slov báli eskalácie napätia v kabíne z nedoriešeného sporu medzi Šatanom a Chárom. Obaja hráči sa spolu nebavia od tvrdej zrážky v zápase KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava v novembri 2012.

Sýkora tvrdí, že nevidel možnosť, aby vedenie hokejového zväzu pôsobilo pri urovnaní konfliktu v úlohe sprostredkovateľa. Počas výjazdu v zámorí v novembri minulého roka však s Vůjtekom Šatanovi naznačili, že okrem športovej formy berú do úvahy aj ľudský rozmer.

"V deň zápasu medzi New Yorkom Rangers a Bostonom Miro kontaktoval Zdena. Napísal mu, stretnime sa na obed na desať minút na káve. Zdeno mu odpísal – to nie je na desať minút pred zápasom, ale pozývam ťa s rodinou do Bostonu na víkend. Tam si to môžeme vyjasniť. Od tej doby medzi nimi neprebehla žiadna komunikácia,“ uviedol Sýkora.

117 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Miroslav Šatan