Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gáboríka nahradí Radivojevič, v útoku si zahrá s Kopeckým

Mariána Gáboríka v nominácii hokejistov Slovenska na zimných olympijských hrách v ruskom Soči nahradí Branko Radivojevič. V piatok predpoludním o tom informoval tréner slovenského výberu Vladimír Vůjtek.

07.02.2014 08:36 , aktualizované: 09:48
Branko Radivojevič Foto: ,
Branko Radivojevič.
debata (3)

„Doktor Columbusu ho nepustil na olympiádu. Aj keď sme čakali do konca, mali sme nejaké tušenie. Pomaly sme už aj vyberali hráčov, ktorí by za neho mohli nastúpiť. Voľba padla na Branka Radivojeviča,“ povedal tréner tímu SR, ktorý náhradníka zaradí k Tomášovi Kopeckému.

„Hrali spolu veľmi dobre na dvoch majstrovstvách sveta. Spolupráca medzi nimi bola výborná,“ doplnil Vladimír Vůjtek. Tridsaťjedenročný krídelník Gáborík si kľúčnu kosť zlomil 21. decembra pri svojom návrate po zranení kolena.

Strata Marián Gáboríka hlavného kouča slovenskej reprezentácie veľmi mrzí. „Už len pre to, že je to strelec, ktorý vie dať gól aj z pološance. Takých sa rodí málo. Musíme hrať s tým, čo máme k dispozícii,“ pokračoval tréner: „S Mariánom sme hovorili ešte vo štvrtok večer. Je sklamaný, pretože chcel cestovať na ZOH. Sľúbil, že keď bude zdravý a bude voľný, príde na majstrovstvá sveta. Myslím si, že rozhodnutie má objektívny základ. Doba liečenia je na hrane.“

Situáciu detailne popísal lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták. „Columbus bol veľmi ústretový a Mariána chcel pustiť na olympiádu, ale ten nedostal súhlas od lekára. Pre klub sa teraz otvára priestor, aby Mariána doliečili a mohol hrať zápasy NHL, čo bude až koncom februára. Gáboríkova šanca na olympijskú účasť žila celý čas, pretože Columbus mal záujem ho pustiť. Lekár, s ktorým sme komunikovali, povedal, že bude záležať na aktuálnom náleze na kľúčnej kosti. Môžem povedať len toľko, že ak súhlas od lekára nedostal, potom ten nález je taký, že je tu hrozba poškodenia kosti pri zrážke. Bolo by to obrovské riziko, ktoré si lekár Columbusu na seba nezobral,“ povedal v piatok predpoludním lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták.

„S Mariánom som hovoril pred pár dňami. Fyzicky sa cítil veľmi dobre. Streľbu a celé tréningy absolvoval stále intenzívnejšie. To všetko bol len jeho subjektívny pocit. Objektívne, ak lekár nevidí na kosti, že je zhojená, tak ho nemôže pustiť do plnej záťaže. Z nášho pohľadu je ich vyjadrenie jasné a stopercentné. Rešpektujeme, že Marián Gáborík do Soči nepríde,“ dodal Lupták.

„Som extrémne sklamaný, že nebudem môcť hrať za Slovensko na zimných olympijských hrách. Rozumiem však, že je to najlepšie rozhodnutie pre moje uzdravenie aj národný tím,“ uviedol na klubovom webe Blue Jackets 31-ročný Gáborík. Ten nechýbal pod piatimi kruhmi v Turíne 2006 ani Vancouveri 2010, má na konte aj štarty na svetových šampionátoch (2001, 2004, 2005, 2007, 2011).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #slovenská hokejová reprezentácia #Marián Gáborík #Soči 2014