Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na toaletách nelovte ryby, radia v Soči

K tradičným záľubám športovcov na olympijských hrách patrí vymieňanie odznakov či vlajočiek.

03.02.2014 17:54
Soči, Toalety Foto:
Toalety v Soči.
debata (5)

V Soči však bude hitom číslo jeden zrejme čosi úplne nové: fotografovanie sa na toaletách. Dôvod? Rusi buď niekde urobili chybu, alebo sa len snažia ukázať svetu nový model záchodov. Ich výnimočnosť spočíva v tom, že dve misy od seba nič neoddeľuje. V jednej miestnosti tak môžu vykonávať rovnakú činnosť dvaja ľudia naraz.

„Keď sa o tejto kuriozite začalo písať, Rusi vraveli: Nie je to pravda! Onedlho pribudli na sociálnych sieťach ďalšie a dalšie fotografie. Rusi? Stále tvrdili, že je to len výmysel. Ale pozrite sa: jednu takúto toaletu máme aj v našom hoteli,“ uviedla pre agentúru Reuters Cathy Lallyová, redaktorka The Washington Post.

Nezvyčajné toalety pobavili už aj niektorých športovcov. Patrí medzi ne aj duo českých biatlonistiek, ktoré sa po príchode do dejiska olympiády vydali na toalety a fotografiu z nich okamžite zavesili na Twitter. Ich snaha pobaviť fanúšikov nezostala bez reakcie. Kameraman Max Lomakin neváhal a pridal záber dokonca päťmiestnej toalety, ktorý vznikol vlani na letnej univerziáde v Kazani.

Absurdnosť ruských toaliet zdokumentoval taktiež kanadský fotograf Sebastien Toutant. Pri jednom zo záchodov objavil návod na použitie. A nie hocijaký. Obrázky odporúčajú používateľom, aby na WC nelovili ryby, nejedli, nemočili v stoji či nedávili.

Zdá sa, že olympijské hry v Soči budú naozaj bez hraníc.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014