Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gáborík ešte nestrieľa, pred ZOH neodohrá nijaký zápas

Na svetový švih zápästím to ešte nie je, ale slovenský hokejový útočník Marián Gáborík po zlomenine kľúčnej kosti už korčuľuje na ľade, piluje prihrávky - len ešte nestrieľa.

29.01.2014 10:54
gáborík Foto: ,
Marián Gáborík v drese Columbusu.
debata (9)

Krídelník Columbusu sa postupnými krokmi vracia do akcie, no jeho účasť na zimných olympijských hrách v Soči je stále viac než otázna.

„Je diskutabilné, či odcestujem s tímom do Kalifornie na trojzápasový trip pred prestávkou v NHL. Je však, domnievam sa, nemožné, aby som pred pauzou vôbec odohral nejaký zápas,“ uviedol podľa Columbus Dispatch 31-ročný Trenčan, ktorý by mal začiatkom budúceho týždňa podstúpiť kontrolné röntgenové vyšetrenie.

Gáborík sa zranil 21. decembra, kľúčnu kosť si zlomil hneď v prvom súboji po vyliečení si problematického kolena. V doterajšom priebehu ročníka 2013/2014 naskočil do 18 zápasov a nazbieral 12 bodov (5+7). Gáborík mal byť spoločne s trenčianskou dvojičkou Mariánom Hossom hlavnou ofenzívnou zbraňou Slovenska v Soči.

Slováci nastúpia na prvý duel na ZOH 2014 v základnej A-skupine proti reprezentácii USA 13. februára o 13.30 h SEČ. Existuje alternatíva, že by skúsený zakončovateľ vynechal prvé dva zápasy.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marián Gáborík #Soči 2014