Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úloha vlajkonosiča je pre mňa cťou, vraví Chára

Pre hokejistu Zdena Cháru je veľkou cťou menovanie za vlajkonosiča slovenskej výpravy na zimných olympijských hrách v Soči.

17.01.2014 10:28
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata

Slovenskú zástavu ponesie najvyšší hráč NHL na slávnostnom otvorení v piatok 7. februára. Jeho menovanie oznámil Slovenský olympijský výbor (SOV) vo štvrtok.

„Chcel by som sa poďakovať Slovenskému olympijskému výboru a Slovenskému zväzu ľadového hokeja za ich dôveru. Ďakujem aj organizácii Boston Bruins za to, že mi umožnila zúčastniť sa na tejto veľkej udalosti. Je to pre mňa i moju rodinu nesmierna pocta a česť,“ uviedol Zdeno Chára a dodal: „Ide o najväčšie športové podujatie. Vždy, keď môžete byť jeho súčasťou, tak je to obrovská česť. Rovnako je cťou byť kapitánom národného tímu. Je to niečo špeciálne, pretože na jednom mieste je toľko odlišných športovcov. Máte jedinečnú možnosť sa s nimi pozhovárať a naživo sledovať rôzne súťaže.“

Kapitán Bostonu Bruins odohrá v utorok 4. februára domáci duel proti Vancouveru. O dva dni neskôr hrajú Bruins na ľade St. Louis a v tomto súboji by už mal Chára chýbať. Naisto však nenastúpi 8. februára na stretnutie NHL proti Ottawe. „Ešte nepoznám presný program. Naisto vynechám jeden zápas. Existuje možnosť, že to bude jediný neabsolvovaný duel. Uvidíme, ako to celé dopadne,“ doplnil Chára.

Myšlienka vymenovať jednu z hviezd NHL za vlajkonosiča sa zrodila už dávnejšie, zástupcovia SZĽH ju dotiahli počas návštevy Bostonu. S manažmentom Bruins hovoril priamo Chára. V Bostone sa k tejto myšlienke postavili pozitívne.

„Zdeno prišiel ku mne a generálnemu manažérovi Petrovi Chiarellimu a povedal nám, že bude vlajkonosičom svojej vlasti. Peter to schválil a odo mňa má tiež podporu. Keď sa pozriete, čo všetko Zdeno urobil pre klub, tak ide o ľahké rozhodnutie. Bude niesť vlajku svojej krajiny na olympiáde a aj keď vynechá zápas alebo dva, tak uvoľniť ho bude to najmenej, čo môžeme urobiť pre človeka, ktorý dal klubu toho veľmi veľa od svojho príchodu,“ povedal pre zámorské médiá tréner Bruins Claude Julien.

Informácie pochádzajú z webov ESPN a Boston Bruins a agenta Petra Neveriša.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Soči 2014