Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si: Slovenské olympijské oblečenie spájajú srdcia

Srdce ako hlavný motív, čičmiansky vzor ako jednotiaca línia. V základnej čierno-bielej farbe s červenými a tmavomodrými doplnkami.

08.11.2013 18:22
Olympijské oblečenie, ZOH 2014, Foto: ,
Oblečenie pre slovenských športovcov na ZOH 2014 vychádza z ľudových tradícií.
debata (2)

Tak bude vyzerať oblečenie slovenskej reprezentácie na zimnej olympiáde v Soči 2014. Slovenský olympijský výbor ho v piatok podvečer oficiálne predstavil v nákupnom centre pri bratislavskom letisku.

Znie Óda na radosť, z veľkej fotografie žiari víťazné emotívne gesto hokejistu Jozefa Golonku. Pod ním na ľadovej ploche defiluje slovenská olympijská reprezentácia výprava. Zatiaľ v ukážkovom režime mladých športovcov, ale aj bývalého olympionika Jozefa Beständiga, účastníka ZOH 2002 v Salt Lake City a nádejnej krasokorčuliarky Bronislavy Dobiášovej. Prítomní si mohli pozrieť aj kombinézy, v ktorých budú pod piatimi kruhmi súťažiť bežci na lyžiach (modrý základ), biatlonisti (neónovo-čierny), zjazdári (modrý), opäť mohli vidieť aj hokejový dres.

Reprezentantky na slávnostné otvorenie nastúpia v bielej bunde, bielych otepľovačkách, čiernom roláku, bielej čiapke, šále a rukaviciach s červeným vzorom, reprezentanti v bielej bunde, čiernych otepľovačkách, bielom roláku; čiapka, šál a rukavice majú modrý vzor.

„Pokračujeme v ľudovej tradícii z nášho kultúrneho dedičstva. Čičmiansky vzor je tvarovateľný, dá sa s ním krásne pracovať vo viacerých variantoch. Vzor vynikne ako celok i jednotlivo. Všetci si žleáme, aby slovenskí reprezentanti využili aj medailové oblečenie,“ uviedol František Chmelár, predseda Slovenského olympijského výboru.

„Osemdesiat percent oblečenia už máme v sklade, reprezentanti ho budú dostávať priebežne. Tí, ktorí budú na Slovensku koncom januára, absolvujú v ňom slávnostný sľub u prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča,“ uviedla Janka Gantnerová, šéfka slovenskej výpravy do Soči. Prezentácie sa zúčastnil aj Timotej Zuzula, otec a tréner slovenskej lyžiarky Veroniky Velez-Zuzulovej. „Lekárske testy ukázali, že Veronikino zranené koleno je pevné a stabilné. Od pondelka začne s kondičným tréningom. Ak sa nevyskytnú komplikácie, sedemnásteho decembra by mala štartovať v pretekoch Svetového pohára Courcheveli,“ tlmočil optimistickú správu.

Oblečenie slovenských športovcov na zimných...
Oblečenie slovenských športovcov na ZOH 2014 v...
+2Oblečenie slovenských športovcov na ZOH 2014 v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Čičmany