Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premárnená šanca, smútili Česi po vypadnutí. Nemali strelca

Nedokázali streliť gól, dva dostali. A olympiáda sa pre nich končí. Český tím sa lúči s hokejovým turnajom. Vo štvrťfinále, po prehre so súperom, na ktorého si veril.

25.02.2010 21:43
Česko - Fínsko, Čajánek Foto:
Slzy v očiach českých hokejistov. Fínom nedokázali streliť gól.
debata

„Na túto prehru (s Fínskom) nezabudnem. Nie je dobrý pocit, keď prídete do kabíny a vidíte v očiach hráčov slzy,“ vravel tréner Vladimír Růžička. Jeho tím obhajoval bronzové medaily, ktoré vybojoval pred štyrmi rokmi v Turíne.

Hlavný dôvod, prečo kouč a jeho hokejisti smútili, bola neschopnosť dať gól. „Produktivita nie je dobrá. Prečo? Neviem. Keby som to vedel, zmením to,“ hovoril Růžička. Problémom podľa neho je, že český hokej nemá elitného strelca. Ani v NHL. „Je fakt, že keď sa tam pozriete, tak v čele bodovania chýbajú. Ale ja im na olympiáde nemôžem nič vyčítať, za výkon im musím iba poďakovať,“ pridal.

Růžička si uvedomuje, že olympijský turnaj je pre Česko premárnená šanca. K dispozícií mal všetkých hráčov a viacerí z nich sa už nemusia na žiadnej vrcholnej akcii objaviť. „Tím sme tu mali veľmi silný. Dopadlo to takto a je pravda, že na ďalšiu olympiádu už tak silný nezložíme,“ priznal tréner.

Sklamanie Jaromíra Jágra. Český reprezentačný... Foto: ČTK
Česko - Fínsko, Jágr Sklamanie Jaromíra Jágra. Český reprezentačný dres si možno obliekol poslednýkrát.

Kto ju už zrejme nestihne? Brankár Tomáš Vokoun, kapitán Patrik Eliáš a najmä – Jaromír Jágr.

Hviezdny útočník pred Vancouvrom naznačil, že za reprezentáciu odohrá posledný veľký turnaj. „Je veľmi skoro hovoriť o budúcnosti. Koniec v reprezentácii? Na to neviem pár minút po zápase odpovedať,“ vravel Jágr novinárom, keď odchádzal z ľadu. Otázky o jeho ďalšom štarte za Česko ani nepovažoval za dôležité. „Teraz letím do Omsku, kde musím dokončiť sezónu,“ pridal 38-ročný hokejista. V klube ruskej KHL mu v lete končí zmluva a špekuluje sa, že by sa mohol vrátiť do NHL, kde je o jeho služby záujem.

Keď Jágr rozprával o súboji s Fínskom, najviac ho mrzelo, že Česko vypadlo s hrateľným tímom. Severania sa považovali za prijateľnejšieho súpera ako Kanada, Rusko či Švédsko. „Žreb bol výborný, taký už ťažko niekedy budeme mať,“ poukázal Jágr aj na fakt, že v semifinále by český tím nastúpil proti USA.

debata chyba