Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajánek: Neviem, prečo nad vami vyhrávame. Ale chceme v tom pokračovať

Podobne ako v slovenskej reprezentácii Žigmund Pálffy či Richard Zedník patril v českom tíme skúsený útočník Petr Čajánek k partii hráčov, ktorí trénovali vo Vancouvri už takmer týždeň.

17.02.2010 07:43
Petr Čajánek Foto: ,
Nebude to najdôležitejší zápas na turnaji, ale určite má svoju váhu, hovorí Čajánek o súboji so Slovenskom.
debata

Vy ste v dejisku olympiády už od minulej stredy. Oba tímy sa ale v kompletnom zložení zišli len krátko pred turnajom. Bude prvý zápas lotériou?
Nemyslím si to. Medzi hráčmi sú väzby, či u nás alebo u vás. Poznáme sa s predchádzajúcich turnajov. Bude to síce prvý zápas, ale nie lotéria. Hokej nie je lotéria.

Preštudovali ste si slovenskú súpisku?
Pozrel som si ju ešte vtedy, keď ju oznámili. Sú v nej mená, ktoré všetci očakávali.

Čo čakáte od Slovenska? Čím vás najviac môže ohroziť?
To je práca skôr pre trénerov. Samozrejme, vieme, čo nás čaká. Oba tímy sa poznajú veľmi dobre, nejaké veľké prekvapenia pre toho druhého už asi nepripravíme.

Aký význam prvému súboju pripisujete?
Bude dôležitý, víťaz získa šancu hrať o prvé miesto s Rusmi. Nebude to najdôležitejší zápas na turnaji, ale určite má svoju váhu.

Ako sa vám minulý týždeň trénovalo – siedmim hráčom z Európy? Máte oproti spoluhráčom tréningový náskok, alebo je taká príprava nanič?
To nie, ale je pravda, že na takéto podmienky nie sme zvyknutí. Bolo to viac korčuľovania a menej prestávok. Možno tréning vyzeral jednoducho, lenže ono to bolo celkom náročné. A aspoň sme si zvykli na menšie klzisko, tých pár tréningov nám pomohlo, aby sme sa zorientovali. Navyše, po úmornom cestovaní sme sa potrebovali poriadne spotiť. Odstup deviatich časových pásem, a niektorí prekonali aj viac, organizmus dlho cítil. Dlho som sa ráno budil skôr.

Nad Slovákmi v dôležitých zápasoch väčšinou vyhrávate. Prečo?
To naozaj neviem. Len dúfam, že to bude pokračovať.

debata chyba