Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaujímavostí z víkendu v Jasnej: Športový sviatok organizovalo 900 ľudí, a čo išlo na dračku?

Počas víkendových pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v nízkotatranskom stredisku Jasná skonzumovali účastníci prestížneho podujatia dovedna 2824 párkov v rožku a 914 porcií gulášovej polievky.

24.01.2024 13:51
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Druhá v obráku, víťazka slalomu. Kráľovnou víkendu v Jasnej bola Mikaela Shiffrinová.
debata

Prostredníctvom tlačovej správy o tom informovali organizátori pretekov a priniesli aj niekoľko ďalších zaujímavých čísel. Najpredávanejším artiklom v sekcii gastronómie bol v Jasnej nealkoholický punč, ktorého predali 5880 pohárov.

Na organizácii podujatia s rozpočtom 3,8 milióna eur sa podieľalo 900 osôb. Časť z nich mala na starosti prípravu tratí pre obrovský slalom a slalom.

Boris Vlha, Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je doma. Jej brat Boris prezrádza, čo robila po príchode zo Švajčiarska

V sobotu pretekárky súťažili na 1220 metrov dlhej trati pre obrovský slalom, v nedeľu mala slalomová rovných 600 metrov. Priemerný sklon svahu trate bol 32,7 percenta.

Dovedna 12-tisíc fanúšikov malo možnosť sledovať jednotlivé súťaže z prírodnej tribúny, ktorú organizátori pripravili transformáciou časti zjazdovky a to im trvalo 9 hodín.

014 Jasná Vlhová Čítajte viac Otras mozgu a Vlhovej odchod z Jasnej do nemocnice. Wolnerová má pre ňu cennú radu, Galoviča prekvapilo správanie sa sponzorov

Veľké množstvo priaznivcov väčšinou nesmelo so svojim vozidlom ísť až priamo do lyžiarskeho strediska, zo záchytných parkovísk ich teda prepravovalo 120 autobusov.

Víťazkou sobotňajšieho obrovského slalomu sa stala Švédka Sara Hectorová, nedeľňajší slalom ovládla Američanka Mikaela Shiffrinová. V Jasnej triumfovala aj v rokoch 2016 a 2021 a pripísala si už 95. víťazstvo v SP, z toho 58. v slalome.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
debata chyba
Viac na túto tému: #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024