Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénoval ju aj Magoni. Vlhovej súperka z obráku definitívne ukončila kariéru

Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová ukončila vo veku 25 rokov aktívnu kariéru. V októbri 2022 ohlásila koniec po prvý raz, no vrátila sa na svahy. Tentoraz je jej koniec definitívny. Uviedla to na svojom účte na Instagrame.

23.01.2024 11:41
Meta Hrovatová Foto: ,
Meta Hrovatová.
debata

Návrat ohlásila Hrovatová vlani na jeseň, no pre problémy s chrbtom sa počas tejto zimy na snehu neobjavila. A to ani na domácom podujatí Zlatá Líška.

Jej tréner bol istý čas aj Livio Magoni, ktorý viedol aj Slovenku Petru Vlhovú. V apríli 2022 s ním však Slovinská lyžiarska federácia ukončila spoluprácu.

V emotívnej správe ktorú zverejnila, vysvetlila svoje rozhodnutie. Od dlhodobých porúch príjmu potravy, ktoré ju a jej rodinu poznačili, až po vášeň, ktorú stratila. Päťdielny článok zakončila slovami:

„Chcem svoje skúsenosti sprístupniť aj mladším generáciám. Lyžovanie sa mi stále zdá byť najcoolovejším športom na svete a ďakujem všetkým, ktorí vo mňa veria aj po tomto rozhodnutí. Žiadna rozlúčková párty nebude, ale môžeš niekedy prísť a dať si so mnou pivo, alebo dve.“

Hrovatová patrila medzi veľké talenty slovinského lyžovania. V Svetovom pohári debutovala v roku 2015 vo veku sedemnásť rokov. Prvé body získala ďalšiu sezónu v Semmeringu za 28. miesto v slalome a v 19 rokoch obsadila tretie miesto v pretekoch obrovského slalomu v Lenzerheide.

Odvtedy stála Slovinka na stupňoch víťazov ešte trikrát, vždy sa tešila z tretieho miesta v „obráku“. Naposledy to bolo vo finále SP v Lenzerheide 2021.

debata chyba