Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez teba to nebude ono, Petra. Shiffrinová sa vrátila k Slovákom aj k nevydarenému žartu na pódiu

Lyžiarsky svet a najmä slovenskí fanúšikovia sa tešili na januárové podujatia Svetového pohára v Jasnej. Súboj dvoch najväčších hviezd si však napokon veľmi neužili.

22.01.2024 19:39
748374723 Foto:
Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová sa už počas tejto sezóny na svahu nestretnú.
debata (18)

Petra Vlhová už po pár sekundách úvodného kola obrovského slalomu stratila po jednej z bránok rovnováhu a narazila do ochrannej siete. Zdravotníci ju dlhé minúty ošetrovali a napokon ju museli transportovať vrtuľníkom do nemocnice.

Súboj dvoch najlepších lyžiarok súčasnosti sa tak skončil skôr, ako sa začal, pre slovenskú lyžiarku to navyše znamená aj koniec sezóny.

Vlhová má roztrhnutý predný krížny väz v pravom kolene a zrejme aj poškodený meniskus. Čaká ju operácia a jej tím predpokladá, že na lyže by sa mohla vrátiť na jeseň.

Shiffrinová dopadla omnoho lepšie, pri neúčasti najväčšej súperky ovládla slalom a v obráku skončila druhá.

Mauro Pini, Richard Galovič Čítajte viac Vlhová sa už usmieva, najťažšie mesiace ju však len čakajú. Tím prezradil dôležité termíny, ktoré budú nasledovať po jej zranení

Po pretekoch poďakovala slovenským fanúšikom, že dorazili v hojnom počte, aj keď domáca hviezda z Liptova už nemohla nastúpiť.

„Ďakujem divákom, že tu zostali aj keď Petra nemohla ísť na trať, dodávali mi energiu,“ povedala v cieli po svojom rekordnom 95. triumfe v kariére.

K atmosfére v Jasnej sa vrátila aj v odkaze na sociálnej sieti. "Ďakujem za váš entuziazmus a lásku k tomuto športu.

Slalom Svetového pohára v Jasnej 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najlepšie snímky z pretekov v...

Vzhľadom k okolnostiam ste mohli ísť preč, čo by som chápala, no vy ste zostali, povzbudzovali ste a boli ste neuveriteľní."

Najväčšej smoliarke víkendu Vlhovej zaželala skoré uzdravenie. „Bez teba to nebude ono. Bez tvojej energie, krásneho štýlu a našich súbojov to bude iný šport, ale viem, že sa vrátiš hladnejšia a silnejšia.“

Po víťazstve v nedeľňajšom slalome sa postarala aj o zábavné nedorozumenie s divákmi. K tomu došlo počas slávnostného ceremoniálu a Američanka skonštatovala, že jej vlastnou vinou.

Petra Vlhová Michal Kyselica Čítajte viac Cesta vrátiť sa silnejšia práve začala! Vlhová zverejnila snímku s barlami. Svetové slalomárky reagovali

Jej narážka na speváčku Taylor Swiftovú zostala nepochopená. „Sú tu nejakí fanúšikovia Taylor Swiftovej? Volám sa Mikaela Shiffrinová a narodila som sa v roku 1995!“ zavolala z pódia.

Odpoveďou jej bolo iba rozpačité ticho. "Nikto to nepochopil. Swiftová to hovorí vždy na začiatku každého koncertu.

Neviem, čo ma to napadlo, prečo som si to takto prepojila. Bolo to celkom hlúpe," smiala sa neskôr Shiffrinová.

Na Slovensku sa jej však veľmi páčilo. „Milujem to tu. Škoda, že je to tak ďaleko. Keby sme neboli v časovom strese z rýchleho presunu na ďalšie preteky, tak by som tu súťažila tak často, ako by sa dalo.“

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Taylor Swift #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Jasná 2024