Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfka "sveťáku" v Jasnej vyslovila ambiciózne plány: Uvidíme Vlhovú doma aj o tri roky?

Vízia organizátorov Svetového pohára lyžiarok v Jasnej je usporadúvať podujatie každé tri roky. Uviedla to riaditeľka pretekov Jana Palovičová.

21.01.2024 12:05
006 Jasná Foto: ,
Jana Palovičová, riaditeľka podujatia Svetového pohára v Jasnej.
debata (1)

Motiváciou sú najmä skvelé ohlasy pretekárok počas víkendových pretekov v slalome a obrovskom slalome. Počas oboch dní sa do strediska v Jasnej dostavilo množstvo divákov, ktorí si chceli vychutnať jazdu Petry Vlhovej.

Slovenská reprezentantka však v sobotu po páde v 1. kole „obráku“ skončila v nemocnici a musela predčasne ukončiť sezónu. Preteky nedokončili viaceré lyžiarky.

Šimon Klimčík, Petra Vlhová Čítajte viac Petra je silný kus, má posunutý prah bolesti. Keď sa nezdvíha, je zle. Vlhovej blízky človek o slzách i dĺžke rekonvalescencie

„Nebolo to traťou. Stáva sa to, pretekári robia chyby, hoci je to najsmutnejšie a nemuselo sa to stať. Keď som dnes stála na slalome, povedala som si, že to je ako ušité pre Peťu. Držme jej palce, ale trať je pre všetkých rovnaká a každý sa s tým musí vysporiadať,“ uviedla Palovičová.

V stredisku v Nízkych Tatrách sa preteky SP konali po tretí raz, lyžiarky tu bojovali o body v roku 2016 a 2021.

„Vždy je to ťažšie zorganizovať, keď to nie je každý rok alebo dva. Ak je to raz za čas, je to ťažšie. Je to organizačne veľmi náročné, ale zvládli sme to. Máme dnes krásne počasie a emócie, ktoré ľudia dávajú lyžiarkam, sú skvelé,“ povedala Palovičová pred druhým kolom nedeľného slalomu.

Lyžiari zranenia Čítajte viac Hororová lyžiarska sezóna. Vlhová rozšírila počet hviezd, ktoré sa vážne zranili

Riaditeľka pretekov by podujatie SP chcela v Jasnej opäť o tri roky: „Či sa to podarí neviem. Náš cieľ teraz je, aby sme si vydýchli, zhodnotili to a na jar uvidíme na kongrese FIS.“

Ešte raz sa vrátila k nepríjemnému momentu zo soboty, kedy hľadisko stíchlo po páde Vlhovej. „Všetci ju chceli vidieť, chápem to. Ale som prekvapená, že prišli aj na druhý deň napriek jej neúčasti. Ľudia sa zabávajú, užívajú si to, momentálne je to najväčší športový sviatok na Slovensku a ľuďom to chýba,“ povedala funkcionárka.

Okrem skvelej atmosféry vyšlo organizátorom aj počasie, Palovičová vyjadrila spokojnosť najmä s dvoma vecami: „Najťažšia pre nás bola doprava, ale to sme zvládli. A tiež sa nám podarilo pripraviť na výbornú.“

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024