Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri štarty, tri zlaté medaile. Biatlonový šampionát v znamení Simonovej

Francúzska biatlonistka Julia Simonová získala po mixe a šprinte zlato aj v stíhačke na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave.

11.02.2024 15:27 , aktualizované: 16:30
Julia Simonová Foto:
Suverénka tohtoročných MS v biatlone Julia Simonová.
debata (1)

Obhajkyňa titulu spravila v nedeľňajších pretekoch iba jednu chybu na strelnici a triumfovala časom 29:54,8 minúty. Druhá skončila Talianka Lisa Vittozziová s mankom 46,3 sekundy a bronz si vybojovala ďalšia Francúzka Justine Braisazová-Bouchetová (+49,3 s). Slovenky do stíhačky nepostúpili.

Simonová vyštartovala do nedeľňajších pretekov s náskokom vyše 40 sekúnd pred svojimi krajankami Braisazovou-Bouchetovou a Lou Jeanmonnotovou. Po úvodnej ležke, ktorú zvládla čisto, klesol jej náskok na osem sekúnd a po druhej položke, kde Simonová i Braisazová-Bouchetová minuli zhodne jeden terč, dokonca len na dve.

Ema Kapustová Čítajte viac Skvelý úspech mladej biatlonistky. Kapustová vybojovala na juniorských ME medailu

Ďalšie pretekárky strácali už vyše pol minúty, pričom na tretie miesto poskočila ďalšia francúzska reprezentantka Sophie Chauveauová. O víťazke rozhodla tretia streľba, Simonová ju zvládla bez chyby, no Braisazová-Bouchetová musela ísť na dva trestné okruhy a klesla na tretie miesto s minútovou stratou na líderku. Na druhú priečku sa posunula Vittozziová. Prvé dve pozície sa už nezmenili, v záverečnom kole Braisazová-Bouchetová predbehla Chauveauovú a získala bronz.

Dvadsaťsedemročná Simonová prežíva zatiaľ perfektný šampionát, po troch štartoch má na konte tri zlaté medaily a dokopy ich na MS nazbierala už päť. V zbierke má aj dva bronzy. Braisazová-Bouchetová získala v Novom Meste na Morave zlato v mixe, striebro v šprinte a v bronz v stíhačke, Chauveauová zostala v oboch individuálnych disciplínach tesne za pódiom na štvrtom mieste.

MS v Novom Meste na Morave – stíhačka žien na 10 km:
1. Julia Simonová (Fr.) 29:54,8 min. (1), 2. Lisa Vittozziová (Tal.) +46,3 s (1), 3. Justine Braisazová-Bouchetová +49,3 (4), 4. Sophie Chauveauová (obe Fr.) +57,6 (3), 5. Hanna Öbergová (Švéd.) +1:16,6 (2), 6. Franziska Preussová (Nem.) +1:24,7 (1), 7. Lou Jeanmonnotová (Fr.) +1:43,0 (2), 8. Elvira Öbergová (Švéd.) +2:05,3 (2), 9. Markéta Davidová (ČR) +2:21,0 (2), 10. Tuuli Tomingasová (Est.) +2:30,3 (2)

Veľká nádej slovenského biatlonu Ema Kapustová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvadsaťjedenročná juniorská reprezentantka Ema...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Julia Simonová #MS v biatlone 2024