Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Akrobatická paráda od českého lyžiara, všimla si ho aj Vonnová. Jeho kúsok je hitom internetu

Český lyžiar Jan Zabystřan počas nedeľných pretekov super G v nórskom Kvitfjelli zaujal fanúšikov po celom svete.

19.02.2024 17:48
Ján Zabystřan Foto:
Hrozivo vyzerajúci pád napokon dokázal český lyžiar Ján Zabystřan na úsmevný moment.
debata

Pozornosť však nezískal svojím výsledkom v druhej najrýchlejšej disciplíne, ale akrobatickým kúskom, ktorý predviedol po páde.

Zabystřan odštartoval do pretekov ako 52. v poradí, keď už boli všetci favoriti v cieli. Výsledkovou listinou Čech nezatriasol, zato rozvíril internetové vody.

841864057 Čítajte viac Gutová ide inou cestou ako mnohé súperky. Musíte si vybrať, nepriamo kritizuje hviezdne kolegyne

V priebehu svojej jazdy sa nevyhol pádu, ktorý spočiatku vyzeral veľmi nebezpečne a nechýbalo veľa, aby skončil v ochranných sieťach.

Lenže český reprezentant potom, ako zastavil, veľmi rýchlo divákom ukázal, že žiadne zranenia neutrpel. Kotúľom vzad sa v sekunde dostal späť na lyže a jeho prvok sa stal hitom sociálnych sietí.

Jeho akrobatická šikovnosť nazbierala desaťtisíce lajkov a všimla si ho dokonca aj legenda ženského lyžovania Lindsey Vonnová.

„Ja ani neviem, ako si to dokázal,“ napísala mu Američanka do komentárov. „Roky tréningu z detstva sa konečne vyplatili,“ odpovedal jej Zabystřan a pridal ešte jednu vtipnú reakciu. „Môžem ťa to naučiť, ak chceš. Na oplátku za nejakú rýchlosť, ktorá je v alpskom lyžovaní asi o niečo lepšia schopnosť.“

Preteky super G v Kvitfjelli ovládol Rakúšan Kriechmayr. Zabystřanovým sezónnym i kariérnym maximom vo Svetovom pohári je decembrové 12. miesto zo zjazdu v talianskej Val Gardene.

Krásna švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...
debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Jan Zabystřan