Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osemhodinová záležitosť života a smrti. Shiffrinová sa vrátila k peklu, ktoré sa začalo pádom jej partnera

Mikaela Shiffrinová cez víkend ukázala, prečo je považovaná za lyžiarsky fenomén. Po dlhej pauze sa predstavila na slalome vo švédskom Are a bola z toho ďalšia výhra.

12.03.2024 17:01
Mikaela Shiffrinová, Aleksander Aamodt Kilde Foto:
Mikaela Shiffrinová a Aleksander Aamodt Kilde.
debata (4)

Američanka si výhrou poistila svoj ôsmy malý krištáľový glóbus za slalom vo Svetovom pohári.

Dvadsaťosemročná lyžiarka už má vo vitríne 16 glóbusov, päť za celkové víťazstvá a jedenásť za disciplíny – 8 za slalom, 2 za obrovský slalom a 1 za super-G.

Na konte má už 96. triumfov v prestížnom seriáli, pričom v Are zaznamenala 59. v slalome. Je to zároveň jej 151. pódium v kariére.

Fenomenálna Američanka sa pritom vrátila na svah po šiestich týždňoch, koncom januára sa zranila v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

Shiffrinová dlho nevedela, či sa jej podarí dodržať plánovaný dátum návratu. Aj keď už dávnejšie avizovala, že chce stihnúť víkend vo švédskom stredisku, na sociálnych sieťach počas rekonvalescencie často hovorila o pretrvávajúcich bolestiach.

Útechou jej bola aj spoločnosť jej partnera, nórskeho lyžiara Aleksandera Aamodta Kildeho, s ktorým sa spoločne liečili v Rakúsku.

Aj keď Shiffrinová v Cortine utrpela nepekné zranenia, jej frajer po januárovom páde vo Wengene dopadol oveľa horšie.

Kilde musel absolvovať niekoľko operácii a o pokračovaní v rozbehnutej sezóne nemohlo byť ani reči.

400434039 18394567006008225 4242291005555048647 n Čítajte viac Cítim sa lepšie a lepšie. Shiffrinová potvrdila dátum návratu a poslala nečakaný odkaz Gutovej

Rameno mu museli operovať hneď dvakrát, nemohol hýbať prstami na nohách, čakali ho týždne strávené na invalidnom vozíku.

Shiffrinová nedávno uviedla, že Kildeovo rameno bolo „doslova roztrhané na kúsky“, no momentálne jeho rehabilitácia pokračuje tak, ako má. „Začína už aj trocha chodiť, ale bude to dlhá cesta.“

Keď sa dozvedela o jeho páde, neváhala cestovať z Rakúska švajčiarskej nemocnice, kde Kildeho hospitalizovali.

"Bola to záležitosť života a smrti na dobrých osem hodín, s takými poraneniami a nutnou operáciou. Ale keď som to videla v televízii, v ten moment ma to úplne nezasiahlo.

Skor som myslela na to, ako sa k nemu dostať či ako mu môžem pomôcť. Jeho rodina mohla prísť najskôr na ďalší deň," spomínala na nepríjemne chvíľky po páde svojho partnera, ktorý sa v sezóne 2019/2020 stal celkovým víťazom Svetového pohára.

Rivalita Vlhová vs. Shiffrinová: Zaujímavé fakty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Kedy vybojovali prvé pódium, prvé víťazstvo?...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Mikaela Shiffrinová #Wengen #Aleksander Aamodt Kilde