Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová predviedla svoju veľkosť: Lara si glóbus zaslúži na tisíc percent, uviedla Američanka

Veľké slová chvály spustila na adresu švajčiarskej líderky Svetového pohára Lary Gutovej-Behramiovej jej hlavná súperka v boji o veľký krištáľový glóbus Mikaela Shiffrinová.

11.03.2024 15:06
Mikaela Shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová.
debata (3)

Podľa Američanky, ktorá si v nedeľu vybojovala v slalome v Are 96. víťazstvo vo Svetovom pohári, si Gutová-Behramiová celkový triumf v sezóne absolútne zaslúži. A zároveň dúfa, že nikto nebude spochybňovať Švajčiarku kvôli tomu, že ona sama vynechala kvôli zraneniu podstatnú časť ročníka.

„Naozaj dúfam, že nikto nepovie, že Lara vyhrala veľký glóbus len kvôli môjmu zraneniu,“ zdôraznila Shiffrinová pre Blick. Týmto reagovala na početné komentáre na sociálnych sieťach, v ktorých sa veľmi často objavuje tento neželaný dôvod.

Holmenkollen Čítajte viac Lyžiarsky sviatok v Nórsku sa zvrhol. Pri trati šaškovali opilci, zasahovala polícia aj záchranka

Hoci Gutová-Behramiová ešte matematicky nemá istotu glóbusu, je zrejmé, že s 282-bodovým náskokom pred Taliankou Federicou Brignoneovou je len otázkou času, kedy sezóny zavŕši druhým celkovým víťazstvom v SP v kariére.

Do konca sezóny zostávajú len posledné štyri preteky v rámci finále Svetového pohára v rakúskom Saalbachu. Gutová-Behramiová zaznamenala v tejto sezóne osem víťazstiev a ďalších osem pódiových umiestnení.

„Lara má neuveriteľnú sezónu, jej lyžovanie je senzačné. Zaslúži si byť na tisíc percent tam, kde je teraz,“ skonštatovala Shiffrinová. Američanka mala pred zranením v Cortine náskok 420 bodov pred Gutovou-Behramiovou.

Sweden Alpine Skiing World Cup Čítajte viac Nezlomná Shiffrinová dosiahla vo Svetovom pohári ďalší úspech, po triumfe v Aare získala malý glóbus v slalome

Švajčiarka však naplno využila neprítomnosť najväčšej súperky a aktuálne má už na víťazku posledného slalomu náskok 350 bodov.

„Nevieme, čo by sa stalo, keby som nebola zranená. Možno by to aj tak vyhrala Lara. Každopádne, túto zimu pozdvihla úroveň nášho športu na novú úroveň,“ vystrúhala pochvalu súperke Shiffrinová.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #Lara Gutová-Behramiová