Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžiarsky sviatok v Nórsku sa zvrhol. Pri trati šaškovali opilci, zasahovala polícia aj záchranka

Víkendové preteky lyžiarok v behu na 50 km klasicky počas Svetového pohára v Osle sprevádzali potýčky opitých fanúšikov.

11.03.2024 10:55
Holmenkollen Foto:
Proti vyše stovke nespratných fanúšikov musela na slávnom Holmenkollene zasahovať počas Svetového pohára polícia.
debata (1)

Podľa nórskej televíznej stanice NRK sa na slávnom Holmenkollene strhlo medzi priaznivcami niekoľko bitiek. Niektorí z opitých divákov sa dokonca dostali aj priamo na trať, keď prepadli cez zábrany.

Zástupca Červeného kríža uviedol, že 130 osôb vo veku 16 až 20 rokov potrebovalo pomoc buď kvôli zraneniam, alebo opitosti. Podľa polície v Osle niektorí z fanúšikov útočili aj na strážcov poriadku.

Švédska lyžiarka Moa Lundgrenová pre Expressen uviedla, že počas pretekov cítila u trati alkoholové výpary. „Bolo to ako medzi námorníkmi.“

Sweden Alpine Skiing World Cup Čítajte viac Nezlomná Shiffrinová dosiahla vo Svetovom pohári ďalší úspech, po triumfe v Aare získala malý glóbus v slalome

Jej krajanku Fridu Karlssonovú, ktorá preteky vyhrala, fanúšikovia pred cieľom vypískali. „Rozhodne to nebolo moc úctivé. Hovorila som si: Nie je mi vás ľúto? Nebolo mi z toho dobre,“ uviedla tretia žena celkového poradia Svetového pohára. Domácim bežkyniam lyžiarsky maratón nevyšiel, najlepšou Nórkou bola siedma Astrid Slindová.

Policajná operačná manažérka Marita Auneová pre nórsky Nettavisen uviedla, že počas dňa bolo z dejiska vykázaných až 50 divákov. „Bolo to náročné a ťažké, ako to býva s intoxikovanými mladými ľuďmi. Niektorí z nich sa zapojili do bitiek,“ skonštatovala Auneová.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Oslo #Oslo-Holmenkollen #Svetový pohár v behu na lyžiach