Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miluje ju celé Rusko, Putin má pre ňu slabosť. Valijevovú prekvapivo hodila cez palubu aj vlastná trénerka

Hviezdnu krasokorčuliarku Kamilu Valijevovú vylúčilo ministerstvo športu z ruskej reprezentácie. Dostala zákaz súťažiť aj na domácich pretekoch. Dôvodom má byť štvorročný dištanc, ktorý jej vymerala športová arbitráž (CAS) po tom, čo jej v krvi v roku 2021 objavili stopy zakázanej látky trimetazidin.

09.03.2024 15:58
686184634 Foto:
Kamila Valijevová a ruský prezident Vladimir Putin.
debata (27)

Hoci sa mladej Rusky po rozhodnutí CAS spočiatku doma zastávali, teraz všetko nasvedčuje tomu, že ju už hodili cez palubu aj vlastní.

„Svoju nenávisť k našej zemi nasmerovali na dievča. Sú to svine bez mozgu,“ reagovala známa trénerka Tatiana Tarasovová.

Rusi sa usilujú o návrat na medzinárodnú scénu a práve to je s najväčšou pravdepodobnosťou dôvod, prečo už s Valijevovou nepočítajú.

Mohla by totiž skomplikovať ich snahu dostať sa na zimnú olympiádu 2026.

Kempný KHL Omsk Čítajte viac Česká hviezda a jej šokujúce svedectvo z KHL: Infúzie, sedatíva a rôzne lieky. Rusi mali na to svoje vysvetlenie

Pretekár, ktorému bol udelený disciplinárny trest totiž nemôže byť žiadnym spôsobom podporovaný zo strany národného zväzu.

Bývalá trénerka Valijevovej Eteri Tutberidzeová podľa ruských médií ani nevyvinula väčšie úsilie o prítomnosť Valijevovej na exhibičnom turné Tímov.

Zaujímavosťou je, že Valijevová sa čoraz častejšie objavuje po boku prezidenta Vladimíra Putina.

„Valijevová bola zneužitá pre politické účely, keď ju posadili vedľa prezidenta Putina na slávnostnom zahájení takzvaných Hier budúcnosti. Tým zároveň Rusko demonštrovalo svoju neúctu k svetovým antidopingovým pravidlám,“ reaguje prezident MOV Thomas Bach pre agentúru AP.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Kamila Valijevová