Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj o malý glóbus nevzdáva. Brignoneová triumfovala v Aare, skresala náskok na Švajčiarku

Talianska lyžiarka Federica Brignoneová triumfovala v sobotných pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome. Vo švédskom stredisku Are zvíťazila pred domácou Sarou Hectorovou (+0,33 s) a Švajčiarkou Larou Gutovou Behramiovou (+0,40).

09.03.2024 14:31
Federica Brignoneová Foto:
Federica Brignoneová.
debata

Brignoneová získala svoj 26. triumf vo SP a stále živí nádej na zisk malého glóbusu. V hodnotení „obráku“ stráca na Gutovú Behramiovú 95 bodov.

„Cítila som sa dobre od rána, tu v Are to mám rada. Išla som naplno, nemala som čo stratiť. Ďakujem aj svojmu tímu, odviedol skvelú prácu,“ uviedla 33-ročná Talianka.

V celkovom hodnotení stráca Brignoneová na Švajčiarku 286 bodov. Gutová Behramiová bude z vedúcej pozície bojovať aj o sezónne trofeje za zjazd a super-G a má najväčšiu šancu získať svoj druhý veľký glóbus celkovej víťazky SP.

Do konca sezóny čaká na lyžiarky päť súťaží. Tretia Američanka Mikaela Shiffrinová stráca 445 bodov a po zranení kolena by sa mala vrátiť do súťažného kolotoča v nedeľnom slalome.

Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Čítajte viac Petra by sa mala vyhnúť jednej veci, radí Velez-Zuzulová. S kolenom zažívala podobné muky ako Vlhová

V tejto disciplíne vedie celkové poradie so 630 bodmi pred Slovenkou Petrou Vlhovou (505), ktorú však vyradilo do konca sezóny zranenie kolena.

V prvom kole lyžiarky obmedzovali ťažké podmienky, fúkal vietor a snežilo, v druhom už bola na svahu výborná viditeľnosť.

Brignoneová predviedla výbornú jazdu bez výrazných chýb, hoci vo vrchnej časti trate sa nevyhla zaváhaniu.

Potom však pustila lyže a vďaka najrýchlejšiemu 2. kolu mohla oslavovať triumf. Talianka sa predstaví vo švédskom stredisku aj v nedeľnom slalome.

Rivalita Vlhová vs. Shiffrinová: Zaujímavé fakty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Kedy vybojovali prvé pódium, prvé víťazstvo?...
debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Brignoneová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/2024