Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutovú naháňať nebude. Shiffrinová je opatrná, potvrdila štart len v jednej disciplíne

Žiadna naháňačka za glóbusmi, prvoradý je plynulý návrat na svahy - bez zbytočného rizika. Veľkú guľu už aj tak nezíska, ale jeden malý glóbus by jej nemal uniknúť.

08.03.2024 18:39
shiffrin Foto:
Mikaelu Shiffrinovú čaká návrat na svahy.
debata

Mikaela Shiffrinová absolvuje prvé preteky po šesťtýždňovej pauze spôsobenej zranením kolena. V nedeľu sa postaví na trať slalomu Svetového pohára v Aare.

Ešte v pondelok jej tím oznámil, že Američanka zvažuje aj účasť v obrovskom slalome. Najúspešnejšia pretekárka lyžiarskej histórie však pred dnešným žrebom potvrdila, že zajtrajší „obrák“ vo švédskom stredisku vynechá.

V Aare odjazdí len klasický slalom. V hodnotení najtočivejšej disciplíny je blízko k zisku malého glóbusu, ohroziť ju môže len jedna pretekárka.

Je ňou Nemka Lena Dürrová, ktoré dva slalomy pred koncom sezóny stráca z tretieho miesta na Američanku 188 bodov.

Brignone Bassino Čítajte viac Lara, ešte vopred neoslavuj! Najväčšia rivalka Gutovej mení plány, pôjde do maximálneho rizika

Druhá je Petra Vlhová (manko na Shiffrinovú 125 bodov), ale Slovenku už skôr vyradilo do konca sezóny zranenie kolena.

„Pokúsiť sa získať veľký glóbus by znamenalo ísť veľa pretekov a to nemám v pláne. Ako športovec by som sa rada o to pokúsila, ale musím si uvedomiť, čo mám za sebou,“ povedala Američanka počas dnešnej komunikácie s médiami.

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára utrpela zranenie koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov, Američanka napriek tomu pauzovala takmer šesť týždňov.

Mikaela Shiffrinová na MS 2023 v Courcheveli. Foto: ČTK / DPA / Michael Kappeler
shiffrin Mikaela Shiffrinová na MS 2023 v Courcheveli.

Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá predstihla Američanku a na čele celkového poradia SP má aktuálne 1594 bodov.

V boji o veľký glóbus vedie pred druhou Federicou Brignoneovou z Talianska (1268 b), Shiffrinová je tretia so stratou 256 b na Gutovú-Behramiovú.

Do konca sezóny zostávajú na programe okrem podujatia v Aare ešte finálové súťaže v Saalbachu (16.-24. marca). V rakúskom stredisku sa pôjde zjazd, super G, obrovský a klasický slalom.

Najúspešnejšie lyžiarky histórie Svetového pohára Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Vlhová má pred sebou ešte niekoľko rokov...
debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Aare