Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lara, ešte vopred neoslavuj! Najväčšia rivalka Gutovej mení plány, pôjde do maximálneho rizika

Sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní speje do záveru. Mužský seriál v predstihu ovládol Švajčiar Marco Odermatt, v ženskom má k celkovému prvenstvu blízko jeho krajanka Lara Gutová-Behramiová.

08.03.2024 11:17
Brignone Bassino Foto:
Federica Brignoneová v spoločnosti krajanky Marty Bassinovej.
debata (1)

Manželka bývalého futbalistu Valona Behramiho vedie priebežnú klasifikáciu SP s 326-bodovým náskokom pred Taliankou Federicou Brignoneovou, Američanka Mikaela Shiffrinová stráca z tretieho miesta na líderku 385 bodov.

Do konca sezóny zostáva ženám šesť pretekov. Zajtra (obrovský slalom) a v nedeľu (slalom) sa najlepšie lyžiarky predstavia vo švédskom Aare.

Posledným podujatím sezóny budú finálové preteky v rakúskom Saalbachu, kde je na programe zjazd, super G, obrovský a klasický slalom (16. – 25. marca).

749644089 Čítajte viac Výborný výsledok mladej Slovenky. Pred sezónou sa pripravovala s Vlhovou, teraz vyhrala preteky v Nórsku

Gutová-Behramiová má druhý veľký glóbus v kariére na dosah, ale ešte ho nemá istý. Brignoneová je odhodlaná bojovať a pokiaľ existuje aspoň teoretická šanca na zosadenie Švajčiarky, pokúsi sa o ňu.

Súčasťou jej snahy bude aj štart v disciplíne, ktorá nie jej špecialitou. Brignoneovej mama, bývalá lyžiarka Maria Rosa Quariová pre švajčiarsky Blick potvrdila, že jej dcéra pôjde v Aare aj slalom.

V najtočivejšej disciplíne štartovala za posledné dve sezóny len trikrát, ani raz sa nedostala do top desiatky. Na lanských MS v Méribel však potvrdila, že slalom jej nie je úplne cudzí, keď v kombinácii získala zlato.

„Ak sa bude Federica cítiť v pohode, slalom pôjde aj v Saalbachu. Či sa postaví na štart bude záležať aj od toho, ako predtým zajazdí obrovský slalom,“ vyhlásila Quariová.

Lara Gutová-Behramiová sa môže po druhýkrát v... Foto: Profimedia
Lara Gutová-Behramiová Lara Gutová-Behramiová sa môže po druhýkrát v kariére stať víťazkou celkového hodnotenia Svetového pohára.

Na sociálnych sieťach sa ozvali názory, že štart v slalome je pre Talianku veľké riziko a že by mala radšej uprednostniť regeneráciu pred pretekmi, v ktorých má reálnu šancu na kvalitný výsledok.

V hodnotení obrovského slalomu jej patrí druhá priečka, na Gutovú-Behramiovú stráca 135 bodov. V super G je priebežne na treťom mieste (466 bodov), medzi ňou a švajčiarskou hviezdou (540 bodov) je na druhej priečke Rakúšanka Cornelia Hütterová (471 bodov).

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #alpské lyžovanie #Federica Brignoneová #Lara Gutová-Behramiová