Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petra by sa mala vyhnúť jednej veci, radí Velez-Zuzulová. S kolenom zažívala podobné muky ako Vlhová

Najlepšiu slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čaká ešte dlhá cesta k návratu. Po bolestivom páde, ku ktorému došlo v januári pred domácimi fanúšikmi v Jasnej, si potrhala väzy a musela absolvovať operáciu kolena vo Švajčiarsku.

07.03.2024 21:33
Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Foto:
Veronika Velez-Zuzulová gratuluje Vlhovej po výhre vo Flachau v roku 2019.
debata

Fanúšikovia aj lyžiarka veria, že sa slovenská hviezda vráti ešte silnejšia ako predtým. Podobne to vidí aj jej predchodkyňa vo Svetovom pohári Veronika Velez-Zuzulová, ktorá bola Petre v jej začiatkoch akousi mentorkou.

Velez-Zuzulová nabáda na trpezlivosť. „Je dôležité aby svoj návrat na svahy neuponáhlala. Veľa športovcov sa snažilo vrátiť čo najrýchlejšie a výsledkom boli ešte horšie zdravotné následky,“ uviedla pre Športový čas.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...

Bratislavčanka, ktorá sa počas kariéry zúčastnila na štyroch olympiádach, dobre vie, o čom hovorí. Aj ona bojovala s podobným zranením ako Vlhová.

V roku 2013 si zranila koleno, no na operáciu pre blížiacu sa olympiádu nechcela ísť. O pár týždňov sa vrátila, no následne si odtrhla väz v kolene a chirurgický zákrok ju neminul.

„Je mi ľúto, že sa Petra zranila, treba však povedať, že tieto zranenia sú súčasťou lyžovania a väčšina pretekárov si tým počas kariéry prešla,“ dodala Velez-Zuzulová s tým, že s problémovým kolenom bojovala aj ona.

014 Jasná Vlhová Čítajte viac Nebol to pád, ktorý spôsobil Vlhovej vážne zranenie. Lyžiarka sa nečakane vrátila k nešťastnému momentu

Vlhová sa nedávno vrátila k svojmu predčasnému koncu v Jasnej. "V modrej bránke som spravila školácku chybu a spadla som na vnútornej lyži.

Problém bol aj ten, že som sa snažila hneď postaviť. Vtedy mi chytilo lyžu, čo spôsobilo dve prasknutia.

Bolo mi veľmi ľúto, že sa mi to stalo v Jasnej. Ako prvé som si povedala: Prečo práve tu?," opisovala nepríjemné momenty jedna z najlepších slovenských športovkýň.

Nemocnica, v ktorej budú operovať Petru Vlhovú Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Nemocnica v Sione je luxus a odbornosť na...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #operácia #lyžovanie #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #koleno