Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Múdra: Nepela bol ideál krasokorčuľovania + VIDEO

Pätnásť rokov svojho života venovala famóznemu krasokorčuliarovi Ondrejovi Nepelovi. Priviedla ho k olympijskému prvenstvu v Sappore i trom titulom majstra sveta. Na vaše otázky odpovedala legendárna trénerka Hilda Múdra.

19.03.2008 06:00 , aktualizované: 10:32
Hilda Múdra Foto:
Legendárna trénerka Hilda Múdra odpovedala na otázky čitateľov Pravda.sk online.
debata

Ondrej Nepela bol jej tretie dieťa. „Pripadám si ako matka, ktorá prežila svojho syna,“ povedala o svojom najslávnejšom zverencovi v jednom zo stoviek rozhovorov, ktoré pani Hilda poskytla.

Dnes preberá jedno ocenenie za druhým, aj za svojho zosnulého šampióna ľadových arén. Tvrdí o ňom, že mu chýbal talent. Nepozná však nikoho, kto by prejavil toľko usilovnosti na dosiahnutie cieľa. Ako spomína na Ondreja Nepelu? Čo ju fascinuje na krasokorčuľovaní a kam podľa nej tento šport smeruje?

Hilda Múdra odpovedala na vaše otázky.

Hilda Múdra venovala krasokorčuľovaniu celý svoj život. Okrem Ondreja Nepelu viedla aj ďalších výborných slovenských krasokorčuliarov: Grožajovú, Wlachovskú-Búřilovú, Filca, či Šošku. Istý čas trénovala aj slovenského krasokorčuliara, ktorý sa výraznejšie zapísal do dejín svetového krasokorčuľovania, Jozefa Sabovčíka.

debata chyba