Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kilde už zahodil invalidný vozík, no prsty sú stále bez života. Nevie, nakoľko je jeho očakávaný návrat reálny

Fanúšikom iste neušlo, že počas vyvrcholenia Svetového pohára lyžiarok v rakúskom Saalbachu robil spoločnosť Američanke Mikaele Shiffrinovej. Liečba Nóra Aleksandera Aamodta Kildeho napreduje, no tempo je pomalé.

29.03.2024 21:25
Aleksander Aamodt Kilde, Mikaela Shiffrinová Foto:
Liečili sa spoločne: Aleksander Aamodt Kilde a Mikaela Shiffrinová.
debata (3)

Partner Shiffrinovej sa nepekne doráňal pri páde počas januárového zjazdu vo Wengene. Nor sa na vyvrcholení sezóny objavil bez barlí, aj keď sa stále pohyboval opatrne, aby podporil svoju krajanku Ragnhild Mowinckel, ktorá súťažila v jej posledných pretekoch.

Pred pár týždňami bol šampión ešte na invalidnom vozíku, pričom toto obdobie po zranení označil za jedno z najťažších v živote. Rehabilitácia však ide dobrým smerom.

„Bude to dlhý proces, ale za posledných pár týždňov som urobil veľký pokrok a keďže už nie som na vozíku, môžem sa o niečo lepšie hýbať. Je to vzrušujúce a pozitívne. Len musím bojovať ďalej,“ uviedol pre švajčiarske médiá.

Aleksander Aamodt Kilde Čítajte viac Shiffrinovej frajer: Stále nemôžem hýbať prstami. Kilde ukázal desivé snímky po operáciách

Po náraze do ochrannej siete vo Wengene si nepekne porezal pravé lýtko a vykĺbil ľavé rameno. Aj keď vyviazol bez zlomenín, došlo k poškodeniu nervov v nohe, čo skomplikovalo jeho rehabilitáciu.

"Dva a pol mesiaca po páde nerv opäť vysiela signály, ale prsty sú bez života, keď zdvihnem nohu,“ vysvetlil Nór s tým, že ho ešte čaká dlhá cesta.

Momentálne si nedáva žiadne veľké ciele, stačilo by mu aj ísť si zabehať do lesa. "Stále som od toho veľmi ďaleko, nemyslím si, že by to môj členok ocenil, keby som to urobil.

kiilde Čítajte viac Na lyže sa tak skoro nepostaví. Kilde má po sezóne, čaká ho ďalšia operácia

Takže v skutočnosti chcem byť schopný normálneho behu, to je aktuálny cieľ," uviedol pre web skiactu s tým, že "mať normálny život“ je už teraz obrovským krokom vpred.

Je zrejmé, že Nórov očakávaný návrat do Svetového pohára v budúcej sezóne nie je ani zďaleka zaručený. „Dúfam, že áno, to je môj hlavný cieľ. Ale či je to reálne, je iná otázka.“

Motivuje ho sledovanie pretekov. "Pozeral som ich v televízii. Stále mám vášeň pre tento šport a myslím si, že mi pomáha sledovať preteky, vidieť dobré lyžovanie a predstaviť si, ako porážam súperov,“ dodal s úsmevom.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #Wengen #Aleksander Aamodt Kilde