Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tragédia pre Slovincov. Lyžiarsky talent skončil pod kolesami kamióna

Lyžiarskou komunitou otriasa tragická smrť 19-ročnej Hany Mazi Jamnikovej. Juniorská majsterka sveta na 10 km voľným spôsobom tragicky skonala počas prípravy v Nórsku.

12.08.2022 10:30
Hana Mazi Jamniková. Foto:
Hana Mazi Jamniková.
debata (23)

Tragický incident sa podľa slovinských médií odohral v nórskom tuneli medzi dedinami Forsand a Joerpeland vo štvrtok dopoludnia pri tréningu na kolieskových korčuliach.

19-ročnú talentovanú bežkyňu na lyžiach zrazil kamión, keď sa pripravovala na prvú seniorskú sezónu v slovinskej reprezentácii v kariére. Vodič vinu popieral a tvrdil, že išlo o tragickú nehodu.

236915582 Čítajte viac Prekliati diabli. Impérium dostáva jednu ranu za druhou

Juniorskú majsterku sveta na 10 km voľným spôsobom Jamnikovú priviedol do národného tímu nórsky tréner Sloviniek Ola Vigen Hattestad.

Po nehode mladú nádej slovinského lyžovania previezli sanitkou do nemocnice v Stavangeri, ale lekárom sa ju už nepodarilo zachrániť.

705753504 Sagan Tour Čítajte viac Sagan provokoval Pogačara: Nemáš gule! O sekundu dostal odpoveď

Všetky nórske médiá a sociálne siete zaplnili kondolencie slovinskému tímu a príbuzným Jamnikovej. Ozvali sa dokonca aj superhviezdy bežeckého lyžovania ako Petter Northug a Teresa Johaugová.

Psychológovia spolupracujú s Jamnikovej kolegyňami v slovinskej reprezentácii, ktoré sa po podujatí na kolieskových korčuliach Blink zostali pripravovať v Nórsku. „Hana, navždy zostaneš v našej pamäti. Budeš nám veľmi chýbať," uviedla v oficiálnom vyhlásení Slovinská lyžiarska federácia.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #tragédia #dopravná nehoda