Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Shiffrinová neskladá zbrane. Vlhovej a spol. vyslala jasný odkaz

Generálka na blížiacu sa olympiádu skončila pre ňu neúspešne. Nedostala sa na pódium a jej náskok na čele priebežnej klasifikácie Svetového pohára sa opäť zmenšil.

26.01.2022 07:15
Italy Alpine Skiing World Cup Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v cieli pretekov v Kronplatzi.
debata (6)

Mikaela Shiffrinová brala vo včerajšom obrovskom slalome v Kronplatzi „až“ piate miesto. V súboji o veľkú guľu sa ňu doťahuje Slovenka Petra Vlhová.

Obhajkyňa prvenstva z minulej sezóny, ktorá skončila v obráku druhá, stráca na americkú rivalku už len 17 bodov .

Obrovský slalom v Kronplatzi s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sara Hectorová s víťaznou korunkou po triumfe v...

Shiffrinová vyhrala prvé dva obrovské slalomy ročníka, keď po triumfe v Söldene uspela aj v Courcheveli.

Potom ju však spomalila covidová nákaza a po včerajšku jej v hodnotení disciplíny, v ktorej bude na ZOH v Pekingu obhajovať zlato, patrí nečakane až štvrté miesto.

„Žiaľ, preteky v Kronplatzi mi nevyšli. Mohli byť rozhodujúce v boji o malý glóbus za obrák. Ale tento boj ešte nekončí, budem v ňom pokračovať,“ odkázala Američanka fanúšikom i súperkám.

Shiffrinová sa posťažovala, že covidová pauza na nej zanechala následky.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová pred ZOH prepustila jedného z trénerov. Môže za to covid

"Počas karantény som nemohla plnohodnotne trénovať a ešte mi bude chvíľu trvať, pokiaľ sa dostanem do plnohodnotnej fyzickej formy.

V obrovskom slalome som urobila niekoľko dobrých krokov vpred, ale nie dosť na to, aby som sa v Kronplatzi dostala na pódium so všetkými súperkami, ktoré sú teraz v top forme," vyznala sa Američanka.

Fanúšikom opísala, čo všetko pre ňu znamená kolektív ľudí, ktorí s ňou pracujú. Priznala, že sama na seba si vytvára tlak, aby spolupracovníkov nesklamala.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Chcem uspieť viac pre nich, ako pre seba. Je to moja najväčšia motivácia. Pretože viem, koľko práce denne odvedú a podržia ma vždy, keď to najviac potrebujem.

Chcem, aby boli na mňa hrdí, a to na mňa zvyšuje tlak. A tento tlak je ešte väčší, keď pomyslím na možnosť, že ich sklamem," zverila sa Shiffrinová a dodala:

„Ale to je tá krásna vec, pretože to znamená, že počas kariéry som mala obrovské potešenie pracovať s ľuďmi, ktorým na mne skutočne záleží a chcú mi pomôcť splniť si moje sny. Nech existuje akékoľvek bremeno, je tiež sprevádzané ohromujúcim pocitom podpory, za ktorú som veľmi vďačná.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #OH 2022