Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová už nie je dievča, ale zrelá žena. Nepotrebuje nad sebou bič

Prvýkrát sa spolu stretli pred piatimi rokmi. Lenže, ako to i v športových vzťahoch niekedy chodí, nebol ten správny čas.

07.05.2021 06:31
Pini Vlhová tréner Foto:
Mauro Pini, nový tréner Petry Vlhovej.
debata (4)

V apríli tohto roka sa cesty Maura Piniho a Petry Vlhovej preťali opäť. A nielen to. V nasledujúcej sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok 2021/22 budú vzájomne kopírovať a prelínať.

„Prekvapilo ma, že si na mňa spomenuli,“ povedal v rozhovore pre Magazine Sciare Pini.

Päťdesiatpäťročný Švajčiar bol niekoľko dní v Jasnej, kde s Vlha tímom prerokovali najdôležitejšie časti kontraktu. Zloženie tímu, víziu do budúcnosti i plat.

Slovinsko Maribor Slalom Ženy Vlha Čítajte viac Plat nového trénera? Sú to šialené peniaze, priznáva Igor Vlha

„Vyčistili sme si stôl. Som rád, že som nadviazal vzťah s tímom i rodičmi. Nastavil som si s nimi pravidlá. Budem mať líderskú úlohu a podľa toho to bude vyzerať,“ pokračoval švajčiarsky odborník.

V kolotoči Svetového pohára sa pohybuje tri dekády, viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Švajčiarku Laru Gutovú. Pini si preto dobre uvedomuje, akú krížovú cestu musela jeho nová zverenka podstúpiť v predošlom ročníku.

Vlhová absolvovala všetky preteky elitného kolotoča a po posledných pretekoch v Lenzerheide zdvihla nad hlavu veľký krištáľový glóbus. V blížiacej sa sezóne bude program o čosi voľnejší.

„Ísť len po obhajobe glóbusu v olympijskej sezóne nie je správne. Máme jasnú prioritu,“ pokračoval Pini a doplnil:

APTOPIX Switzerland Alpine Skiing World Cup vlhová Čítajte viac Vlhová a Pini? Na silnom aute sa dá ísť pekne aj rýchlo. Ale môžete sa i zabiť

„Petra vynechá niektoré zjazdy, viac sa sústredíme na technické disciplíny. V Jasnej sme trénovali obrovský slalom, sú tam rezervy. Potrebujeme, aby sa Petra vrátila na top úroveň.“

Vlhová po životnej sezóne za búrlivých okolností ukončila spoluprácu s talianskym trénerom Liviom Magonim. Rodák zo Selvina ju viedol päť rokov.

Priviedol ju k šiestim medailám na majstrovstvách sveta, dvom malým i veľkému glóbusu. Podarilo sa mu to najmä vďaka veľmi tvrdým tréningovým metódam.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

"Ani mne nie sú cudzie, tvrdá robota vždy prinesie výsledky. Ja však rád naslúcham svojim zverenkám. Petra už nie je dievča, ale zrelá žena po všetkých stránkach.

Už nepotrebuje nad sebou bič. Obrovské tréningové objemy už nie sú na programe dňa. Už ich má za sebou," uzavrel otec dvoch synov – Nicola má 19 rokov, Patrick je o dva roky mladší – Pini.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Mauro Pini