Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Magoniho nová zverenka je známa. Pódiá má z obrákov, potenciál i v slalome

Dlho bez práce nezostal. Mesiac po tom, ako sa skončila úspešná spolupráca Petry Vlhovej s Liviom Magonim, má taliansky odborník nové miesto.

06.05.2021 14:44
Livio Magoni Foto: ,
Livio Magoni.
debata (18)

V olympijskej sezóne 2021/2022 bude súčasťou trénerského štábu slovinskej ženskej reprezentácie.

Jeho prioritou číslo 1 bude niekdajšia dvojnásobná juniorská majsterka sveta v slalome Meta Hrovatová.

Bude pracovať aj pre iné Slovinky

Dohodli sa zatiaľ na jednu sezónu. Talentovaná 23-ročná rodáčka z Kranjskej Gory má v zbierke už aj štyri tretie miesta v pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome, z toho dva práve v Kranjskej Gore. Informoval o tom športový portál Neveitalia.it.

Zároveň bude Magoni spolupracovať s inými trénermi na raste ďalších troch slovinských reprezentantiek Any Bucikovej, Tiny Robnikovej Andrey Slokarovej.

Na snímke druhá zľava víťazka novozélandská... Foto: TASR, Martin Baumann
Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy 2.kolo Vlhová Na snímke druhá zľava víťazka novozélandská lyžiarka Alice Robinsonová, vľavo druhá Slovenka Petra Vlhová a dve tretie vpravo Slovinka Meta Hrovatová a druhá sprava Švajčiarka Wendy Holdenerová oslavujú v cieli 2.kola obrovského slalomu žien Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom lyžiarskom stredisku Kranjska Gora.

"Som šťastný, že budem môcť objavovať talent Mety Hrovatovej. Veľa sme sa v uplynulých dňoch rozprávali. Je v nej veľký potenciál rôzneho druhu.

Aj čo sa týka mentálnej stránky, keďže si prešla ťažkým obdobím spojeným s vážnym zranením členka," cituje taliansky zdroj Livia Magoniho.

Super G? Na to bude čas

V hodnotení obrovského slalomu skončila Hrovatová v uplynulej sezóne Svetového pohára na 9. mieste, ale v slalome bola až štyridsiata ôsma so ziskom iba ôsmich bodov.

Magoni sa preto bude koncentrovať aj na jej zlepšenie v najtočivejšej disciplíne.

Petra Vlhová Čítajte viac Pini: Aj Lara bola veľké sústo. Magoniho koniec? Škoda, no Vlhovcov chápem

"Budeme začínať mimo najlepšej tridsiatky, takže táto slalomová rekonštrukcia nebude jednoduchá. Máme k dispozícii malý tím, ktorého súčasnou bude okrem mňa iba jej servisman zo Salomonu.

Bude mať však aj podporu národnej federácie s možnosťou trénovať s ďalšími krajankami na spoločných tímových sústredeniach.

Od 1. júna sa budeme môcť presunúť na tréning do talianskeho Stelvia. A čo sa týka super G? Určite si skúsime aj túto disciplínu, ale nie na začiatku. Na to bude čas neskôr," vysvetlil Magoni.

Ponorková choroba

Slovenka Petra Vlhová počas päťročnej spolupráce s Liviom Magonim vystúpila na absolútny vrchol svetového ženského lyžovania.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Okrem 19 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára (SP) získala šesť medailí z majstrovstiev sveta (1–4–1), dva malé krištáľové glóbusy za sezónny triumf vo SP v slalome a paralelných disciplínach a v uplynulej sezóne túto jagavú zbierku vyšperkovala ziskom veľkého glóbusu pre absolútnu víťazku SP.

Po sezóne 2020/2021 sa však rozhodli pracovne rozísť, keďže v tíme sa po piatich rokoch úspešnej spolupráce už občas vyskytla aj tzv. ponorková choroba a začali sa názorovo rozchádzať.

Aktualizujeme…

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni #Meta Hrovatová