Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prekonala nádor i peklo od FIS. Mazeová radila Vlhovej už viackrát

Livio Magoni povedal, že sú medzi nimi podstatné rozdiely. Na svahu i mimo neho. Kým Tina Mazeová bola profesionálka a lyžiarsky drahokam. Skôr silovejšia Petra Vlhová vraj už dosiahla maximum.

21.04.2021 06:39
Tina Mazeová Foto: ,
Petra Vlhová v rozhovore s Tinou Mazeovou.
debata (1)

Talianov bič z oboch vytĺkol to najlepšie. Legenda alpského lyžovania Mazeová vošla aj vďaka nemu v sezóne 2012/13 do histórie. Získala 2414 bodov a prvý veľký krištáľový glóbus pre seba i Slovinsko.

„Livio je skvelý tréner. Pre neho nič nie je nemožné. Stále ma povzbudzoval. Niekedy som mala pocit, že ani nevie byť unavený či prepracovaný. Pritom makal stále. Lámal si hlavu nad tým, čo treba ešte zmeniť a zlepšiť,“ spomínala Mazeová v rozhovore pre Pravdu počas MS 2019 v Aare.

Mazeová zakaždým vyzdvihla prínos rodáka zo Selvina, ale jej vzťah s Magonim sa postupne opotreboval.

"Dodával mne i Petre niečo, čo nám chýba. Sme z malých krajín, nemáme v sebe štipku arogancie. Chýba nám sebadôvera.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

Taliani nám v tom veľmi pomohli. Oni lietajú v oblakoch, my sme skôr na zemi. Ideálna kombinácia," doplnila Mazeová, ktorá si v závere svojej kariéry prešla peklom.

"Dva roky po rekordnej sezóne som sa chcela dať zdravotne do poriadku. Mala som nádor, požiadala som Medzinárodnú lyžiarsku federáciu (FIS) o status zraneného pretekára.

Nevyhoveli mi, mysleli si, že sa chcem zabávať ako spolukomentátorka Eurosportu a lyžovať Absolvovala som operáciu aj kvôli tomu, že sa mi nedarilo otehotnieť.

FIS a neskôr Športový arbitrážny súd (CAS) však moje argumenty zmietli zo stola. Pre nich nie je nádor vážna vec, ale tri štichy na kolene áno," povzdychla si Mazeová.

Jej osudovým mužom však nie je Magoni ale jeho krajan Andrea Massi. Dlhoročný partner slovinskej hviezdy dal dokopy súkromný tím, ktorý viedol.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Práve päťdesiattriročný Talian patrí podľa svetových médií k možným Magoniho nástupcom pri Petre Vlhovej.

"Andrea išiel s kožou na trh. Veril, že to môže fungovať. Spomínam si na časy, keď sme spolu s Vlhovou trénovali. Magonimu napadlo, že by sme to mohli skúsiť.

Dávala som jej nejaké rady. Myslím, že si ich berie k srdcu. Keď sa do niečoho pustí, ide naplno. Nie je to len fráza z cieľa.

Je najsilnejšia zo všetkých pretekárok. Má v sebe obrovský potenciál, stále je ešte veľmi mladá," doplnila Mazeová.

Pomôže slovinská hviezda tej slovenskej?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Tina Mazeová #Livio Magoni #Andrea Massi